ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Συλλυπητήριο Μήνυμα πρώην Βουλευτή Γρεβενών Τιμ. Κοψαχείλη

Ανείπωτη θλίψη μας προκάλεσε το άκουσμα της εκδημίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. Ο μακαριστός Επίσκοπος στα 12 χρόνια της Αρχιερατικής του Διακονίας στην...
περιοχή αυτή της Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξε ένα πολύ σημαντικό πνευματικό έργο, τόσο με τον πύρινο λόγο του, όσο και με τα γραπτά κείμενά του. Διακρινόταν για τη ευρεία θεολογική του παιδεία και ιδίως για το χριστεπώνυμο ήθος του προς τους πιστούς, τους οποίους αγάπησε πατρικά και στήριξε έμπρακτα. 

Αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη και ένα πολύτιμο πνευματικό αποτύπωμα. Το μόνο που μπορούμε να του υποσχεθούμε είναι ότι ο "σπόρος" που έσπειρε θα μείνει για πάντα ζωντανός και θα αναπαραθχεί. 

Ο μακαριστός Παύλος υπήρξε, μεταξύ άλλων, και ποιμενάρχης της ιστορικής περιοχής του πρώην Δήμου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της Π.Ε. Γρεβενών και της γενέτειράς μου, του χωριού Δοτσικό. Αλησμόνητες θα είναι για πάντα οι επισκέψεις του, κυρίως, όμως, η ανυπόκριτη αγάπη και η δοτικότητα που μας χάρισε απλόχερα.

Η φωνή του σίγησε σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο, κατά την οποία ο λόγος και οι παρεμβάσεις του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, αλλά και την κοινωνία μας θα ήταν καίριες.

Καλόν Παράδεισο Πάτερ και Δέσποτα!


Τιμολέων Κοψαχείλης
πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: