ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στον δρόμο προς την Βέροια

Με προβλήματα διεξάγονται οι μετακινήσεις σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μέσα και έξω από τα...

τούνελ της Εγνατίας Οδού, από και προς Βέροια, καθώς είχαν «διπλώσει» νταλίκες, λόγω του χιονιού.


kozanimedia.gr











Ουρές χιλιομέτρων στον χιονιά στην Εγνατία Οδό
Στην συνέχεια σχηματίστηκε και ουρά χιλιομέτρων στα διόδια Πολυμύλου στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι μέχρι και την Βέροια.
Χιονισμένο τοπίο, ομίχλη, εκατοντάδες ακινητοποιημένα αμάξια, ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας του δρόμου… Αυτό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Εγνατία Οδό και πρέπει να «οπλίσει» με υπομονή τους οδηγούς που αναμένεται να κινηθούν μέσω του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Γι αυτό το λόγο, η Εγνατία Οδός δίνει συμβουλές στους οδηγούς που μετακινούνται εν μέσω κακοκαιρίας στο συγκεκριμένο δρόμο.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους οδηγούς, πριν το ταξίδι τους να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού και για τυχόν κυκλοφοριακούς περιορισμούς στη διαδρομή τους, να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.), να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες, αλλά και αντιολισθητικές αλυσίδες, για τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν τη χρήση τους.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους, οι οδηγοί θα πρέπει, σύμφωνα με την Εγνατία Οδό ΑΕ:

* Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.

*Να έχουν αναμμένα τα "μεσαία" φώτα του οχήματός τους.

*Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων, για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

*Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

*Να τηρούν και παρακολουθούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.

*Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

*Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.

Ειδικά δε για τους οδηγούς των φορτηγών οχημάτων, η Εγνατία Οδός ΑΕ τους παρακαλεί να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων ή ισχυρών ανέμων.

Επίσης, οι οδηγοί που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

Δεν υπάρχουν σχόλια: