ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Σταυρούλα Κωτούλα: H Τρικαλινή πρωταθλήτρια ζητά οικονομική στήριξη από την γενέτειρά της

«Οι Ελληνικές Ομοσπονδίες δεν στηρίζουν οικονομικά τους αθλητές στους διεθνείς αγώνες, τους παρέχουν μόνο την ελληνική ενδυμασία»

Λίγες μόνο μέρες μετά την τεράστια ελληνική, αθλητική επιτυχία με τον...

Καρδιτσιώτη τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά, μια Τρικαλινή πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας του μπραζίλιαν ζίου ζίτσου, μιλά αποκλειστικά στο trikalanews.gr για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν σε Διεθνείς Αγώνες, καθώς οι Ελληνικές Ομοσπονδίες δεν τους στηρίζουν οικονομικά και ταυτόχρονα, ζητά οικονομική στήριξη από τον Δήμο Τρικκαίων και τις μεγάλες Τρικαλινές επιχειρήσεις και εργοστάσια.

Η Τρικαλινή πρωταθλήτρια στο άθλημα μπραζίλιαν ζίου ζίτσου, Σταυρούλα Κωτούλα, έλαβε το Σαββατοκύριακο – στην +21 ετών, -57 κιλά – στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΙJJF (newaza) της Ελληνικής Ομοσπονδίας E.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ , την πρώτη θέση. Λίγο πριν, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, όπου έλαβαν μέρος πάνω από 9.000 αθλητές απ΄όλο τον κόσμο και την Αμερική, κατέκτησε την τρίτη θέση.

Το 2018 δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι είχε τις απαραίτητες αθλητικές διακρίσεις, επειδή δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει οικονομικά την συμμετοχή της στην Ελληνική Αποστολή.

• «Ζητώ από τον Δήμο Τρικκαίων και τις Τρικαλινές επιχειρήσεις, οικονομική στήριξη»

Η 26χρονη Σταυρούλα Κωτούλα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα, αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Τρικάλων από το οποίο και εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόπιν εκπόνησε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και σήμερα δουλεύει ως δασκάλα παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε σχολεία της Αθήνας.

Άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό και ειδικά με τις πολεμικές τέχνες, από τα 7 της χρόνια. Ξεκίνησε με τάε κβον ντο και ακολούθως αποφοίτησε από Σχολή Προπονητικής.

Το μπραζίλιαν ζίου ζίτσου με το οποίο ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού, είναι συγγενικό άθλημα με το τζούντο και την πάλη. Είναι από τις λίγες γυναίκες στην Ελλάδα που κάνουν αυτό το άθλημα ειδικά αγωνιστικά.

«Έχω μπει στην Εθνική Ομάδα. Απευθύνομαι στον δήμαρχο Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων και ζητώ την οικονομική του στήριξη γιατί δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά το βάρος των εξόδων στο Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2019.

Απευθύνομαι και στις μεγάλες επιχειρήσεις των Τρικάλων, την Τρίκκη, την Τυράς και την Κλιάφα, που είναι Τρικαλινά εργοστάσια.

Πολλοί συναθλητές μου έχουν λάβει χορηγίες από τους τόπους καταγωγής τους και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε και εμένα να με στηρίξει η γενέτειρά μου».

• «Κάθε μέρα Έλληνες αθλητές κατακτούν διεθνείς διακρίσεις, αλλά παραμένουν στην αφάνεια»

Στην ερώτηση του trikalanews.gr κατά πόσο οι Ελληνικές Ομοσπονδίες στηρίζουν οικονομικά τους αθλητές σε Διεθνείς Αγώνες, η Τρικαλινή πρωταθλήτρια, απάντησε: «Πέρα από την ενδυμασία της χώρας μας, οι Ομοσπονδίες δεν δίνουν τίποτα άλλο στους αθλητές. Περιμένουν να στηριχθούν και να εξελιχθούν από χορηγούς. Δίνουν ένα φυλλάδιο που αναγράφονται οι ημερομηνίες των Διεθνών Αγώνων και ο κάθε αθλητής μόνος του, πρέπει να κλείσει εισιτήρια και δωμάτια σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Δεν σου παρέχουν καν το δικαίωμα να κλείσεις οικονομικότερα ξενοδοχεία, γιατί πρέπει να πηγαίνουμε όλοι μαζί σαν Εθνική Αποστολή. Κάθε φορά το κόστος είναι, είναι 500 – 600 ευρώ.

Κάθε μέρα πάρα πολλοί αθλητές κατακτούν διεθνείς διακρίσεις και μένουν στην αφάνεια. Έτσι δεν μπορεί ο κόσμος να χαρεί με τις διεθνείς διακρίσεις των Ελλήνων Αθλητών.

Από την στιγμή που ούτε οι Ομοσπονδίες δεν στηρίζουν οικονομικά, είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε τους ξένους αθλητές. Έτσι πολλοί Έλληνες αθλητές εγκαταλείπουν.

Ο αθλητισμός πιστεύω ότι έχει πεθάνει για τα ελληνικά δεδομένα», τόνισε τέλος, με νόημα.
Οι διακρίσεις που έχει λάβει η πρωταθλήτρια Σταυρούλα Κωτούλα, είναι:
2019
• – Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα IBJJF Gi 3η θέση

• – Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ne-Waza 1η θέση

2018
• – UAEJJF Greece National Pro 1η θέση

• – All Star Cup 1η θέση – Berlin Open Gi IBJJF 2η θέση

• – Rome Open Gi European Championship 2η θέση

• -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu 3η θέση

• – UAEJJF National Pro Gi Netherlands 1η θέση

• – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu 3η θέση

2017
• – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα No Gi 1η θέση

• – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Gi 3η θέση

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: