ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Τα Τρίκαλα είναι μπροστά ακόμη και στις κλήσεις - εικόνες

Αυτήν την εβδομάδα, οι Τρικαλινοί που επέστρεφαν στα οχήματά τους που ήταν παρκαρισμένα σε πεζόδρομο, έρχονταν αντιμέτωποι με μία αρχικά δυσάρεστη έκπληξη,...
βρίσκοντας επάνω κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι κλήσεις όμως αυτές ήταν στην ουσία προειδοποιητικά σημειώματα τα οποία έμοιαζαν με τα «ραβασάκια» της δημοτικής αρχής.

Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων προχώρησε σε μία κίνηση προειδοποίησης των πολιτών, ως ένδειξη καλής θέλησης και ευαισθητοποίησης του κόσμου στο θέμα του παρκαρίσματος πάνω σε πεζόδρομους.

Μοίρασε κλήσεις, προειδοποιητικού χαρακτήρα, σε όσους πάρκαραν πάνω σε πεζοδρόμους, κυρίως σε μοτοσικλέτες οι οποίες καταλαμβάνουν, κυρίως από την άνοιξη και μετά, πεζόδρομους και πεζοδρόμια της πόλης.

Τα σημειώματα που έμοιαζαν με έντυπο κλήσης, μοιράστηκαν σε μηχανάκια και αυτοκίνητα, αναγράφοντας πάνω την παρακάτω προειδοποίηση:

«Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».

Όπως ανέφερε o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων Θωμάς Παπασίκας, οι αρχές θέλησαν να δώσουν το παράδειγμα στον πολίτη, μοιράζοντας προειδοποίηση – φυλλάδια σε τύπο κλήσης, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για το παρκάρισμα σε πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.
«Σε μία πόλη που χρησιμοποιεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να σέβεται τους κανόνες και να βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Παπασίκας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά από την άνοιξη και μετά που ανοίγει ο καιρός, το πρόβλημα του πάρκινγκ στους πεζόδρομους γίνεται ιδιαίτερα έντονο και ειδικά σε μία πόλη που έχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία δικύκλων, πρόσθεσε.

Τα ενημερωτικά σημειώματα ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και ο δήμαρχος Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο κ. Παπασίκα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έγινε αυτή η ενέργεια, υπήρξε μία βελτίωση και οι πεζόδρομοι της πόλης απελευθερώθηκαν ως ένα βαθμό από τα οχήματα και τα μηχανάκια, όμως η διατήρηση αυτής της κατάστασης θέλει διαρκή αστυνόμευση.

Επί την ευκαιρία αυτή επεσήμανε τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή, καθώς υπάρχουν μόνο τρία άτομα σε κάθε βάρδια, για μία πόλη 60.000 κατοίκων.
Σχετικά με τις αντιδράσεις, ο κ. Παπασίκας ανέφερε ότι ήταν θετικές. «Στην αρχή ο κόσμος όταν έβλεπε τα φυλλάδια είχε την κλασσική αντίδραση «ωχ κλήση» με «μίνι εγκεφαλικά» όμως όταν συνειδητοποιούσε ότι ήταν προειδοποίηση ήταν ορατή η ανακούφιση». «Ελπίζουμε να έχει αποτέλεσμα» είπε, όμως δεν γίνεται χωρίς αστυνόμευση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων πρόσθεσε ότι μία αντίστοιχη καμπάνια είχε γίνει πάλι πριν από δύο χρόνια, όταν είχε ολοκληρωθεί ο μεγάλος ποδηλατόδρομος, μήκους 2 χιλιομέτρων.

Τότε η δημοτική αστυνομία είχε μοιράσει πάλι προειδοποιητικά σημειώματα που έμοιαζαν με κλήσεις, αναγράφοντας το μήνυμα: «Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον ποδηλατόδρομο το πρόστιμο θα είναι 80 ευρώ. Βοήθησε κι εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα».

Η καμπάνια εκείνη πήγε πολύ καλά, που έφτασε σε σημείο το 95% του ποδηλατόδρομου να μην καταλαμβάνεται από Ι.Χ. και μηχανάκια, κατέληξε ο κ. Παπασίκας.

πηγη