ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Γι’ αυτό πρέπει να κοιτάς τα δάχτυλα των αντρών…!

Όχι, όχι μη γίνεσαι πονηρή! Αυτό το άρθρο δεν αφορά τη γνωστή εξίσωση μεγάλα δάχτυλα… μεγάλη «χάρη»!

Όχι ότι είναι κακό να σκέφτεσαι έτσι…

Άσε που υπάρχει και μελέτη που αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Και δεν εννοούμε βέβαια για να δεις αν φοράει βέρα…

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάζεις προσεκτικά τα δάκτυλα των αντρών. Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το μήκος του παράμεσου. Ο παράμεσος είναι το 4ο δάκτυλο, κοινώς το δάκτυλο της βέρας…

Μια νέα Καναδική μελέτη λέει ότι το μήκος του παράμεσου αποτελεί ένδειξη για το πώς ο συγκεκριμένος άνδρας αντιμετωπίζει το αντίθετο φύλο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι παίζει ρόλο ο λόγος του μεγέθους του δείκτη προς τον παράμεσο, που υπολογίζεται διαιρώντας το μήκος του δείκτη με το μήκος του παράμεσου.

Βασικά, όσο μικρότερος είναι ο λόγος αυτός, δηλαδή ο δείκτης είναι μικρότερος από τον παράμεσο, τόσο πιο πιθανό είναι αυτός ο άνδρας να φέρεται ωραία στις γυναίκες.

Καλό είναι να αποφύγετε όσους έχουν μεγάλο λόγο. Είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις με πολύ πόνο…
Προφανώς έχει να κάνει με τις ορμόνες – κυρίως την τεστοστερόνη. Σύμφωνα με την μελέτη του Πανεπιστημίου McGill που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences, αυτοί οι άνθρωποι είχαν εκτεθεί στην τεστοστερόνη, ήδη από την μήτρα της μητέρας τους.

Όσο μικρότερος είναι ο λόγος, τόσο περισσότερες ανδρικές ορμόνες.
Προηγούμενες έρευνες, επίσης, είχαν εντοπίσει συσχέτιση μεταξύ του λόγου των δακτύλων με τα επίπεδα ανδρικών ορμονών.

Με βάση τη μελέτη McGill, οι άνδρες με μικρότερο λόγο είναι πιο πιθανό να ακούει προσεκτικά, να χαμόγελα και να παράγει γέλιο. Επίσης, είναι έτοιμος να συμβιβαστεί και είναι συνηθισμένος να κάνει φιλοφρονήσεις σε μια γυναίκα.

Επιπλέον, ένας τέτοιος άνδρας είναι λιγότερο εριστικός με τις γυναίκες από ό,τι με τους άνδρες. Οι άνδρες με μεγαλύτερο είναι εξίσου εριστικοί και με τα δύο φύλλα.

Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν επίσης να εξηγήσουν γιατί οι καλύτεροι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά. Έχουν πιο αρμονικές σχέσεις με τις γυναίκες!

Τα ευρήματα βασίζονται σε 155 συμμετέχοντες, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Οι ερευνητές μέτρησαν τα δάχτυλά τους και στη συνέχεια κατέγραψαν κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση, με διάρκεια άνω των 5 λεπτών, για 20 ημέρες.

Με βάση αυτές τις καταγραφές, οι ερευνητές κατέταξαν τις συμπεριφορές σε 2 κατηγορίες, «ευχάριστος» ή «εριστικός». Οι άνδρες με μικρότερο λόγο δακτύλων είχαν περίπου 33% πιο ευχάριστες αλληλεπιδράσεις με τις γυναίκες και 33% λιγότερες εριστικός.

Είναι ενδιαφέρον, ότι δεν είχε σημασία αν η γυναίκα ήταν φίλη, συνάδελφος ή ερωτική σύντροφος, ο κανόνας των δαχτύλων αποδείχθηκε ότι ίσχυε παντού!