ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί, μεγάλη επιδείνωση από το Σάββατο – Χιόνια ακόμη και στην Αθήνα

Η ΕΜΥ σήμερα έβγαλε νέα ανακοίνωση και προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να ξεκινήσουν από τις...
πρωινές ώρες του Σαββάτου ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, που προβλέπει κακοκαιρία από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Πιο αναλυτικά, η ΕΜΥ προβλέπει:
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές το Σάββατο (23.02.2019) από τα ξημερώματα τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο,.

Από τη Θεσσαλία και βορειότερα, οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα.
Πάντως, τις βραδινές ώρες, οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή (24.02.2019), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.