ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Για την πολιτική αλλαγή ...

Του Απόστολου Τσένη *
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε το κυρίαρχο μήνυμα των ημερών «Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα». 

Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός πρέπει να επιλέξει, να πάρει το ρίσκο να...
μην κάνει τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, άρα σε αυτή την περίπτωση οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ουσιαστικά σε εθνική κάλπη και θα είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο μήνυμα το οποίο θα πάρει ο κ. Τσίπρας, όχι απλά ότι αυτός έχει τελειώσει, αλλά ότι η ΝΔ ανανεωμένη έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών.

Έχει γίνει συνείδηση στην κοινωνία ότι μιλάμε για τη χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.  

Στο μέλλον, όταν θα μιλάμε για αυτή την Κυβέρνηση και θα τους ασκούμε κριτική αρκεί να θυμίζουμε στους συμπολίτες μας, τέσσερα (4) απλά πράγματα:

-   Εκλέχθηκαν εξαπατώντας τους έλληνες πολίτες, το 2015, τάζοντας πράγματα ανέφικτα και κάνοντας ακριβώς τα ανάποδα από αυτά τα οποία είχαν πει, προδίδοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες και προσδοκίες πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στον κ. Τσίπρα.

-   Κάτι που δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε διότι το βιώνουμε κάθε μέρα, είναι ότι μας έπνιξαν στους φόρους και στις εισφορές. Υπερφορολόγησαν, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, διέλυσαν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, διέλυσαν τον ελεύθερο επαγγελματία μόνο και μόνο για να φτιάχνουν υπερπλεονάσματα μεγαλύτερα απ’ αυτά που τους ζητούσαν οι ευρωπαίοι για να τα ξανά μοιράζουν σε επιδόματα.

-   Τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί είπαν “όχι” και θα είναι υπόλογος στην Ιστορία για αυτή του την απόφαση. Και τέλος,

- Είναι κάτι που δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες και πλησιάζουμε στις εκλογές το βιώνουμε όλο και πιο έντονα. Η αφόρητη θεσμική παρακμή την οποία ζούμε τους τελευταίους μήνες.

Είναι αλήθεια ότι η επόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση δεν θα αφορά μόνο την οικονομία, τις δουλειές, το διαθέσιμο εισόδημα, την ανάπτυξη, την παιδεία, την υγεία, αλλά θα αφορά και την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. 

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται  με δραματικό τρόπο, αυτή μας η πρόβλεψη. 

Αυτά τα οποία έχουμε βιώσει, τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες, είναι πρωτοφανή για τα δεδομένα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

#fygete
#axizoume_kalytera
#Ελλάδα_Μπορούμε

* Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.