ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο θρύλος της μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, όπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ. Ο διάσημος σχεδιαστής ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του...
Οίκου Chanel από το 1983.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, όπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ.

Θρύλος στον χώρο της μόδας, ο Λάγκερφελντ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Chanel. Ο Γερμανός σχεδιαστής είχε υπογράψει και κολεξιόν για λογαριασμό του Οίκου Fendi.

Ο Λάγκερφελντ είχε νοσηλευθεί εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας και πέθανε το πρωί της Τρίτης, όπως μετέδωσε το Paris Match, προσθέτοντας ότι διηύθυνε από το 1983 τον Οίκο Chanel.

Δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι στις 22 Ιανουαρίου, ο Λάγκερφελντ δεν παρευρέθηκε σε δύο επιδείξεις υψηλής ραπτικής στο Παρίσι. Σχολιάζοντας τους λόγους για την απουσία του δημιουργού, ο Οίκος μόδας δεν αναφέρθηκε σε θέμα υγείας και περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Λάγκερφελντ αισθανόταν απλά κουρασμένος.

Μετά την απουσία του και από δεύτερη επίδειξη, ο Οίκος Chanel εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανάφερε: «Ο κ. Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel, ο οποίος αισθανόταν κουρασμένος, ζήτησε από τη Βιρζινί Βιάρ, διευθύντρια του καλλιτεχνικού στούντιο του Οίκου, να τον εκπροσωπήσει».