ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Το παπούτσι που προκάλεσε πανικό στη Nike. Το σκίσιμο, ο τραυματισμός κι η απώλεια εσόδων – video

Το… φυσούν και δεν κρυώνει οι άνθρωποι της Nike, μετά το σκίσιμο στη μέση του παπουτσιού που φορούσε ο Ζάιον Ουίλιαμσον, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα πρώτου βαθμού.

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον είναι ο κορυφαίος παίκτης στο...

κολεγιακό μπάσκετ. Ο άσος του Ντιούκ αναμένεται να αποτελέσει το Νο 1 του ερχόμενου ντραφτ του NBA, όντας το next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ.

Στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης του Ντιούκ με την Νορθ Καρολάινα, ο Ουίλιαμσον τραυματίστηκε. Σε μία προσπάθεια να αλλάξει κατεύθυνση έσκισε κυριολεκτικά το παπούτσι της Nike που φορούσε κι υπέστη διάστρεμμα πρώτου βαθμού (σ.σ. τη γλίτωσε φθηνά), με τους ιθύνοντες της εταιρίας να προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξε.

«Προφανώς και είμαστε προβληματισμένοι και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Ζάιον» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Nike και συνέχισε: «Η ποιότητα και οι επιδόσεις των προϊόντων μας είναι ύψιστης σημασίας. Ενώ αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε το τι έφταιξε». Ζημία για Nike
Οι μετοχές της κατασκευάστριας αθλητικών ειδών έκλεισαν με πτώση 1% την Πέμπτη, μια ημέρα μετά το περιστατικό, που μεταφράζεται σε πλήγμα περίπου 1,46 δισ. δολάριων από την κεφαλαιοποίηση της Nike σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Ο αναλυτής της Oppenheimer, Μπράιαν Νάγκελ υποστήριξε πως ήταν αισιόδοξος πως: «οποιαδήποτε μακροχρόνια ζημία στην εταιρεία και τις μετοχές της θα αποδειχθεί ελάχιστη».

Ο Ουίλιαμσον φορούσε το παπούτσι «Nike PG 2.5» όταν τραυματίστηκε. Η συγκεκριμένη σειρά βγήκε στις αγορές το καλοκαίρι του 2018 και πωλείται έναντι 95 $ -105 $ στην ιστοσελίδα της Nike.

H Nike είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής στολών, υποδημάτων και ενδυμάτων του Ντιούκ με το οποίο έχει 12ετές συμβόλαιο. Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Nike σημείωσαν σημάδια ανάκαμψης καθώς επιταχύνουν τις νέες εγκαινιάσεις προϊόντων και επεκτείνουν τις συνεργασίες με τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης. Η εταιρεία που εδρεύει στο Beaverton της Όρεγκον έχει προβλέψει ότι η αύξηση των πωλήσεων για το 2019 θα προσεγγίσει τα χαμηλά διψήφια.Η αντίδραση του Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, ο σκηνοθέτης Σπαίκ Λι αλλά και ο αστέρας του NFL Τοντ Γκέρλεϊ, βρέθηκαν στο «Cameron Indoor Stadium» το σπίτι των Μπλου Ντέβιλς. Ο Ομπάμα σοκαρίστηκε, μάλιστα, με το γεγονός, φωνάνοντας «σκίστηκε το παπούτσι του».

Κατακραυγή στα social media

Το περιστατικό άναψε φωτιά στα social media με διασημότητες αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα σταρ του μπάσκετ να εκφράζουν σοκ και απογοήτευση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nike δέχθηκε αντιδράσεις σχετικά με τη δεξιοτεχνία των αθλητικών της ενδυμάτων. Το 2017, η εταιρεία δέχθηκε αντιδράσεις όταν αρκετές μπλούζες NBA που φορούσαν αστέρια μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου του Λεμπρόν Τζέιμς σκίστηκαν.Δείτε τη φάση του τραυματισμού του