ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Γερμανική πόλη παρήγγειλε κατά λάθος το 2006 χαρτί υγείας για 12 χρόνια – Μόλις χρησιμοποίησαν το τελευταίο ρολό!

Κι όμως τα κατάφεραν: Μια πόλη στη Γερμανία που είχε παραγγείλει κατά λάθος τεράστια ποσότητα χαρτιού υγείας το 2006, επιτέλους χρησιμοποίησε το τελευταίο ρολό!

Η πόλη Φούχσταλ στη Βαυαρία είχε παραγγείλει κατά λάθος δύο φορτία χαρτιού υγείας το 2006, αλλά όταν το πρώτο φορτηγό κατέφθασε, οι αρχές στην πόλη των 4.000 ανθρώπων, σύντομα συνειδητοποίησαν το λάθος τους και ακύρωσαν το δεύτερο φορτίο.
Ωστόσο, και πάλι έμειναν με μια τεράστια ποσότητα χαρτιού υγείας και η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι κάτοικοι απέρριψαν το προϊόν επειδή ήταν γκριζωπό, μονόφυλλο και γινόταν κίτρινο και εύθρυπτο όταν βρισκόταν εκτεθειμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο.
Οι αξιωματούχοι δημιούργησαν μια ομάδα 4 ατόμων για την διανομή του χαρτιού υγείας καθώς δυσκολεύονταν με την αντιμετώπιση της προσφοράς.
Τα ρολά τοποθετήθηκαν σε πολλά δημόσια κτίρια και γέμισαν την σοφίτα του τοπικού κτιρίου αποθήκευσης. Επίσης, γέμισαν όλες τις διαθέσιμες ντουλάπες και τα ντουλάπια στα τοπικά σχολεία, το δημαρχείο και την πυροσβεστική.
Ωστόσο, η λανθασμένη αυτή εκτίμηση του δήμου αναφορικά με την ποσότητα της παραγγελίας, οδήγησε στην εξοικονόμηση χρημάτων για την πόλη.
«Ήμασταν σε θέση να εξοικονομήσουμε πάνω από 1.200 ευρώ επειδή η τιμή του ξύλου ανέβηκε το επόμενο έτος, γεγονός που έκανε και το χαρτί υγείας πιο ακριβό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Έρβιν Καργκ.
Με μεγάλη χαρά για την εξοικονόμηση των χρημάτων, η πόλη έχει ήδη κάνει την επόμενη παραγγελία της για χαρτί υγείας, ωστόσο φρόντισε να μην παραγγείλει τόσο πολύ αυτή τη φορά.

Το χαρτί θα είναι επίσης λευκό και δίφυλλο αυτή τη φορά και δεν θα παραδοθεί όλο μονομιάς. «Ίσως να χρειαστούμε και πάλι άλλα 12 χρόνια για να το συνηθίσουμε» δήλωσε αστειευόμενος ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: