ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

«Χρυσός» Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Με άλμα στα 8.38μ. που αποτελεί την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης

Τις ελληνικές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη τρίτωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο μήκος «πέταξε» στα 8.38μ. - επίδοση που αποτελεί την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο - και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.


Ο Τεντόγλου είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου τον Αύγουστο του 2018.

Κατά σύμπτωση, μάλιστα, το άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο την Κυριακή ήταν το 5ο όπως είχε συμβεί και στους αγώνες του 2018.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο πρωτάθλημα της Γλασκώβης καθώς είχαν προηγηθεί δύο ασημένια μετάλλια, από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και από τον Κώστα Μπανιώτη στο ύψος.

Ο αγώνας
Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως είναι ο καλύτερος στο μήκος στην Ευρώπη. Παρά την πρώτη του άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη του πήδηξε στα 8.12μ. Στην τρίτη του έκανε άκυρη και στην τέταρτη έφτασε στα 8.16μ. μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό Νίλσον Μόλντερ.

Ομως στο πέμπτο άλμα έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος άλτης στην Ευρώπη στο μήκος. Με άλμα στα 8.38μ. πέρασε πρώτος σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Ο Μόλντερ δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα, ο Τεντόγλου δεν δοκίμασε έκτη προσπάθεια κι έτσι ο 20χρονος μας χάρισε το πρώτο χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη
1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.38μ. (εθνικό ρεκόρ)

2. Τόμπιας Νίλσον Μοντλέρ (Σουηδία) 8.17μ.

3. Σταχίνθια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 8.03μ.

4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98μ.

5. Σερχίι Νικιφόροφ (Ουκρανία)7.89μ.

6. Τόμας Τζάσζουκ (Πολωνία) 7.80μ.

7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.79μ.

8. Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) 7.75μ.

Τεντόγλου: «Το αφιερώνω σ' όλη την Ελλάδα»

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά έλαμπε από χαρά μετά τη μεγάλη του επιτυχία, αλλά παρέμενε προσγειωμένος και δεν ξέχασε αυτούς που τον έχουν στηρίξει από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα.

«Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, στον προπονητή Γιώργο Πομάσκι, αλλά και στον πρώτο μου προπονητή μου από τα Γρεβενά τον Βαγγέλη Παπανίκο, ο οποός ήρθε σήμερα εδώ για να μου συμπαρασταθεί. Επίσης το αφιερώνων σ όλη την Ελλάδα που με στηρίζει και με είδε σήμερα», ήταν το πρώτο του σχόλιο στη μεικτή ζώνη.

Λίγο αργότερα κι αφού είχε ολοκληρωθεί η τελετή απονομής των μεταλλίων μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι:

«Ο στόχος ήταν να κάνω άλμα πάνω από τα 8.30 γιατί το είχα αυτό το άλμα κι έστω και αργά το βρήκα. Ο στόχος μου ήταν και να νικήσω και να κάνω ένα μεγάλο άλμα. Τα άκυρα είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά με πεισμώνουν και με κάνουν να θέλω καλύτερα άλμα στα συνέχεια»

Ο Τεντόγλου εξομολογήθηκε επίσης ότι δεν τα έχασε όταν κάποια στιγμή βρέθηκε 2ος.

Όταν ο Σουηδός έκανε 8.17 είπα από μέσα μου 'μπράβο του' και ήταν ένα κίνητρο για να προσπαθήσω περισσότερο... Απ' ότι φάνηκε η πίεση με βοηθάει να λειτουργώ καλύτερα και δεν αγχώνομαι όταν κάποιος κάνει μια καλύτερη επίδοση από εμένα»

Κι αν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού ήταν μια μεγάλη επιτυχία, για τον ίδιο από δω και πέρα υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά.

«Τις δυνατότητες μου τις ήξερα οπότε περίμενα αυτό το άλμα και πλέον συνεχίζουμε για τον ανοικτό... Τώρα μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά κι ήδη έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει με τον κόουτς ότι θα αλλάξουμε επίπεδο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: