ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Δερπάνης Γ. Δημήτριος Υποψήφιος Πρόεδρος Αβδέλλας

Αγαπητοί πατριώτες.
Όταν ασχολείται κάποιος με τα κοινά πρέπει να έχει το "Γνώθι σ΄αυτόν", να ξέρει τα όρια του και να είναι διατεθειμένος να τα ξεπεράσει.
• Να μπορεί και να θέλει να...

προσφέρει με ανιδιοτέλεια, το χρόνο του, τις γνώσεις, την εμπειρία και το μεράκι του για το κοινό καλό και για το σύνολο.
• Να μπορεί και να είναι ικανός να εκπροσωπήσει ένα σύνολο ατόμων από θεσμική θέση βάζοντας στην άκρη τα όποια προσωπικά του ζητήματα.

Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός για ταμπέλες και χρώματα …αλλά με πολύ μεγάλη ιστορία και πολιτισμό …..και πολλές … μα πάρα πολλές και δύσκολες ανάγκες οι οποίες δεν μπορούν να λυθούν μόνο με τους τίτλους και τα αξιώματα.
Άποψη μου άλλωστε, τα αξιώματα είναι για να τα υπηρετείς ,δεν είναι για προσωπική προβολή !!

Στην γενιά μας το χωριό ήταν αρκετά γενναιόδωρο και ήρθε η ώρα να του επιστρέψουμε και μεις κάτι.
 Γι αυτό λοιπόν έπειτα από παρότρυνση αρκετών φίλων και συγχωριανών δηλώνω ΠΑΡΩΝ σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Για εμένα η προσφορά και η ενασχόληση με τα κοινά, είναι τρόπος και στάση ζωής.
 Με γνωρίζετε από μικρό παιδί να συμμετέχω στα δρώμενα του συλλόγου μας είτε ως μέλος είτε ως χορευτής.
Έχω υπηρετήσει την Τοπική αυτοδιοίκηση πριν από αρκετά χρόνια ως 10ς σύμβουλος στο χωριό μας αλλά και σαν αντιπρόεδρος του Ορεινού Όγκου του νομού Γρεβενών, και έχοντας την εμπειρία σας διαβεβαιώνω, πως και την επόμενη μέρα των εκλογών, τα προβλήματα θα είναι τα ίδια και μεγαλύτερα.
Βλέπετε ο τόπος μας αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με μια κοινότητα του κάμπου, και χρειάζεται ένας άξιος, διεκδικητικός ,εργατικός ,και ευέλικτος άνθρωπος καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου για να τα διαχειριστεί.
Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μεγάλες αλλαγές στον τόπο μας αλλά και στην χώρα γενικά.
• Υπήρξε μια απότομη και τεράστια οικοδομική ανάπτυξη στο χωριό και σ΄ όλα τα χωριά γύρω μας ….(κυρίως λόγο του σεισμού των Γρεβενών).Κατασκευάσαμε κατοικίες οι οποίες είναι για όλο τον χρόνο και όχι μόνο για το καλοκαίρι.
Νέα σπίτια όμως, περιουσίες ολόκληρες, νέες συνήθειες και ανάγκες για μας και τα παιδιά μας, διαφορετικές από παλιά.
• Η ανάδειξη των 2 βασικών πόλων έλξης του τουρισμού (από την μία η Βασιλίτσα και ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα από την άλλη) χωρίς κανέναν σχεδιασμό για μας.
Αν και το δικαιούμασταν, πάλι ήμασταν απών στο σχεδιασμό της περιοχής!!
• Το νομοσχέδιο για την Τοπική αυτοδιοίκηση Καλλικράτης εν πρώτης και ο Κλεισθένης εν συνεχεία που περιόρισαν έως εκμηδένισαν την αυτονομία των μικρών κοινοτήτων όπως η δική μας (ασχέτως αν δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοινότητα από την Αβδέλλα στις καρδιές μας).
Αυτά έγιναν, οι ευκαιρίες που είχαμε πέρασαν, οι νόμοι του κράτους δεν αλλάζουν.
• Δεν γίνεται όμως να είναι το χωριό μας στον αυτόματο πιλότο.
• Δεν γίνεται να υπάρχει παντού γύρω μας μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
• Δεν έχουμε και μείς οι ίδιοι όμως το δικαίωμα, να είμαστε απραγείς.
Τώρα μπορούμε να επανασχεδιάσουμε, να ξανά προτείνουμε, να ξαναδούμε όλα αυτά που ονειρευτήκαμε και όλοι μαζί να τα διεκδικήσουμε σε όλα τα φόρα ….οπουδήποτε έχουμε πρόσβαση.
• Χρειάζεται σύμπνοια, προοπτική, όρεξη για δουλειά και να αξιοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που θα πάει μπροστά τον τόπο μας. Δεν περισσεύει κανείς μας.
Πολλές φορές στην ζωή μας, στο επαγγελματικό , στο οικογενειακό ή και στο φιλικό περιβάλλον δημιουργούνται υποχρεώσεις. Αυτές οι υποχρεώσεις δεν μπορεί να μας δεσμεύουν για την διαχείριση των θεμάτων του χωριού μας. Η υποχρέωση που έχουμε σε κάποιον μπορεί να βγει διαφορετικά.
Εδώ μιλάμε για την διαχείριση και την αντιμετώπιση των θεμάτων της περιουσίας μας και του τόπου μας.
Το χωριό μας είναι το σημείο αναφοράς για όλους μας, είναι τα ήθη μας, είναι οι συνήθειες μας, ο τόπος που ζούμε ένα μέρος της ζωής μας και έχουμε επενδύσει σ΄αυτόν, είναι η οικογένεια μας ή μάνα μας το παιδί μας, είναι το μέλλον μας !!
Όταν αρρωστήσει και χρειασθούμε γιατρό θέλουμε τον καλύτερο …..δεν θα συμβιβαστούμε ούτε με τον ξάδερφο ούτε με τον γνωστό ούτε με την ανεψιά ούτε με την φίλη ….θα πάμε στον καλύτερο !!
 Όλοι αγαπάμε το χωριό μας. Εδώ όμως ,χρειαζόμαστε τον ποιο ικανό από όλους.
 Γι αυτό λοιπόν.
 Σας προτρέπω να μας αξιολογήσετε όλους ως άτομα, να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά και να μη ψηφίσετε με βάση το συναίσθημα και το όποιο επαγγελματικό ή προσωπικό δεσμό έχετε.
 Να διαλέξετε τον καλύτερο….τον ποιο ικανό !!
Η ψήφος σας πρέπει να έχει τη βαρύτητα που της αρμόζει.
Πρέπει να δείχνει προοπτική, όραμα, όρεξη για δουλειά και καμία έκπτωση για το μέλλον του χωριού μας.
Με την ψήφο σας στις επικείμενες εκλογές δώστε μου το δικαίωμα να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για το χωριό μας.



Σας ευχαριστώ

Δερπάνης Γ.Δημήτριος

Υποψήφιος Πρόεδρος Αβδέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: