ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

«Πέταξε» για τελικό ο Τεντόγλου

Με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,01 ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε θέση για τον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που άρχισε σήμερα στη Γλασκώβη. Ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης...
στον ανοικτό θα αγωνιστεί στον πρώτο τελικό κλειστού ανδρών της καριέρας του και θεωρείται φαβορί για ένα μετάλλιο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου (13.35).

Οι διοργανωτές είχαν ορίσει ως όριο για την πρόκριση στον τελικό τα 7,95. Η αρχή δεν ήταν καλή για τον νεαρό πρωταθλητή μας, ο οποίος ξεκίνησε με ένα άκυρο άλμα. Στη συνέχεια, όμως, έφτασε τα 8,01 και ξεμπέρδεψε με την πρόκριση. Ο νεαρός άλτης μας έχει φετινό ρεκόρ 8,23 μ.

Στον προκριματικό του μήκους μετείχαν 12 αθλητές. Εκτός από τον «αέρινο» πρωταθλητή μας, ο οποίος προκρίθηκε με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, «εισιτήρια» πήραν για τον τελικό της Κυριακής και οι Σέρχι Νικιφόροφ (Ουκρανία) με 8,03, Τίμπιας Νίλσον Μόντλερ (Σουηδία) με 7,95, Τόμας Γιάστζουκ (Πολωνία) με 7,86, Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) με 7,77, Εουσέμπιο Κασέρες (Ισπανία) με 7,76, Στράχινια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) με 7,73 και Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) με 7,64 μ.
Δεν πήρε μέρος ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης Ισμίν Σμαλάι (Αλβανία).

Οι αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ακολουθήσουν οι προσπάθειες για πρόκριση του Νικόλα Σκαρβέλη (σφαιροβολία), Ανδρέα Δημητράκη (1500), Κώστα Μπανιώτη (ύψος), Ειρήνη Βασιλείου (400 μ.), και το απόγευμα του Κώστα Φιλιππίδη, Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ και της Τατιάνας Γκούσιν στο ύψος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: