ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τι είπε στην απολογία του το μοντέλο που συνελήφθη με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Αγωνία για την 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου καθώς μπήκε στην τελική ευθεία η δίκη που διεξάγεται στο Χονγκ Κονγκ για την υπόθεση της σύλληψής της το Νοέμβριο του...
2017 για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 2,6 κιλών κοκαΐνης.

Στην απολογία του το μοντέλο τόνισε πως δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της και ότι έπεσε θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος την παγίδευσε, δίνοντας της την υπόσχεση των θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ.

«Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε στην απολογία της η 21χρονη και σημείωσε πως μέσα σε αυτό το σάκο η ίδια είχε βάλει τα ρούχα της, χωρίς ποτέ να υποψιαστεί κάτι, καθώς ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς.

Η 21χρονή ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά: «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην το πετάξω;».

Η κατηγορουμένη απαντώντας στον εισαγγελέα ανέφερε πως από αυτά τα μηνύματα απάντησε μόνο σε δυο: «Δεν το θεώρησα περίεργο. Σκέφτηκα ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευθώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη κατάλαβα».

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Η Ειρήνη απολογήθηκε σήμερα επί 2, 5 ώρες περίπου με ψυχραιμία και συγκροτημένο λόγο. Απάντησε διεξοδικά στις πολλές ερωτήσεις και της κατηγορούσας αρχής και του συνηγόρου υπεράσπισης της. Δεν υπήρξαν στην απολογία της αντιφάσεις ή κενά. Η σημερινή ημέρα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και αποφασιστική για την τελική έκβαση της υποθεσης, γιατί για πρώτη φορά άκουσε την Ειρήνη το σώμα των ενόρκων και γιατί σχημάτισε εικόνα και για την προσωπικότητά της και για τις εξηγήσεις που έδωσε για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.

Παρά, κατά την άποψή μου την θετική εικόνα που άφησε η κατάθεση – απολογία της Ειρήνης, η εκτίμησή μου παραμένει ίδια με την αρχική: Η αθώωση της θα αποτελέσει για μένα έκπληξη. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, αν ληφθούν υπόψη η αυστηρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και γενικότερα οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στη πόλη του Χονγκ – Χονγκ».

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την 21χρονη αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: