ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Του Γιώργου Νούτσου
Αν υπήρχε σεβασμός, συνέχεια και αναγνώριση του έργου ενός Δημάρχου από τον επόμενο που τον διαδέχεται, πολύ διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα στην πόλη και στον Δήμο μας.
Αυτό όμως…


Προϋποθέτει μεγαλείο ψυχής και δίκαιη κρίση.
Προϋποθέτει πραγματική αγάπη για τον τόπο και ανύπαρκτη μικρόνοια. 
Προϋποθέτει διάθεση προσφοράς και θυσιαστική λογική στο βωμό του κοινού καλού.
Παρά τα στραβά και τα ανάποδα, παρά τις έντονες προσωπικές παρορμήσεις και την σφοδρή επιθυμία να υπερκεράσει ο ένας τον άλλον και να επικρατήσει στον εκλογικό στίβο, υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη αρχή... Ο κάθε Δήμαρχος με το πέρασμά του, αφήνει σημάδι ανεξίτηλο της παρουσίας του.
Μπορεί να είναι αχνό το αποτύπωμα... Περισσότερο ή λιγότερο βαθύ... Το έργο του μεγάλο ή μικρό... Η αριθμητική αποτύπωση του να μετράτε σε χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ... Τα λάθη ή οι παραλείψεις του αναπόφευκτες ....
Αδυνατώ όμως να δεχτώ, πως υπήρξε Δήμαρχος στο Δήμο μας, που να μη προσπάθησε στο πλαίσιο της χρονικής συγκυρίας της θητείας του, των ικανοτήτων, των γνώσεων και των δυνατοτήτων του, να προσφέρει....Και το λέω εγώ αυτό, που διαδέχτηκα Δήμαρχο κι όλοι γνωρίζουν πόσο και πως τίμησα και αναγνώρισα δημόσια το όποιο έργο του.... Αλλά και με διαδέχτηκε κάποιος άλλος στη συνέχεια, επιφυλάσσοντας μου συμπεριφορά που δεν επιθυμώ να κρίνω, αλλά λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους.
Στο ξεκίνημα αυτού του αγώνα κι όσο ακόμα είναι καιρός, καλό θα ήταν να πρυτανεύσει στους επικεφαλής των συνδυασμών υποψηφίους Δημάρχους η καλή διάθεση, η συναινετική λογική και η μεγαθυμία.
 Αυτό επιθυμούν οι συμπολίτες μας, αυτό προτάσσει η ανάγκη με αλήθειες να πορευόμαστε, αυτό απαιτεί το συμφέρον του πολύπαθου τόπου μας...
Κι είναι κάτι, που πιστεύω, πως βαθιά θα βαρύνει στην κρίση των συνδημοτών μας..................!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: