ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

"Καλατσεύω Ποντιακά": Πρωτότυπο μάθημα Ποντιακής διαλέκτου για παιδιά

Ένα πρωτότυπο και διαφορετικό μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στο ΚΔΑΠ "Kinesis for Kids".

Το ΚΔΑΠ "Kinesis for Kids" μεριμνώντας για την άρτια και πολύπλευρη ανάπτυξη κι εκπαίδευση των παιδιών μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων, θα προσφέρει ένα πιλοτικό μάθημα ποντιακής διαλέκτου για παιδιά με εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες.

Η ιδέα ανήκει στον κ. Μαυρογενίδη Παναγιώτη, ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου "Kinesis" και διευθυντή των δομών ΚΔΑΠ "Kinesis for Kids" και ΚΔΑΠ Kinesis for juniors, πατέρα τριών παιδιών.

Ο κ. Μαυρογενίδης εκτιμώντας πως η ποντιακή διάλεκτος αποτελεί στοιχείο πολιτισμού, θα συμβάλει στο ενδιαφέρον των παιδιών για την ιστορία, τοπική κι εθνική, και θα ενδυναμώσει τις γλωσσικές τους ικανότητες.

Τη διδασκαλία των παιδιών θα αναλάβει η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, φιλόλογος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ποντιακής διαλέκτου.

Η πρωτοβουλία για τη διδασκαλία της ποντιακής έχει γίνει αποδεκτή με πολλή θέρμη ακόμη και από γονείς που δεν έχουν ποντιακή καταγωγή και μας κάνει να ευχόμαστε για ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις