ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου νικήτρια του βρετανικού Masterchef

Στέφθηκε νικήτρια του MasterChef 2019 της Μεγάλης Βρετανίας, σε έναν ιστορικό τελικό όπου διαγωνίστηκαν μόνο γυναίκες.

Η συνταξιούχος Ειρήνη Τζώρτζογλου με καταγωγή από...

την Κρήτη είναι η νικήτρια του βρετανικού MasterChef 2019.

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, που πριν συνταξιοδοτηθεί εργαζόταν ως τραπεζική υπάλληλος, δήλωσε αμέσως μετά την νίκη της πως δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει νέα καριέρα ανοίγοντας εστιατόριο.

Η 61χρονη, που μεγάλωσε στην Κρήτη και τώρα ζει στο Κάρτμελ της κομητείας Κάμπρια, στη βορειοδυτική Αγγλία, αναφέρει το BBC, κατέκτησε την πρώτη θέση σε έναν ιστορικό τελικό όπου για πρώτη φορά διαγωνίστηκαν μόνο γυναίκες.

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου έγινε η 15η ερασιτέχνης μάγειρας που κατακτά τον τίτλο, κερδίζοντας την 42χρονη Τζίλι ΜακΚορντ και την 28χρονη Ντέλια Μαρία Ασέρ στον χθεσινό τελικό.

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου έγινε η 15η ερασιτέχνης μάγειρας που κατακτά τον τίτλο, κερδίζοντας την 42χρονη Τζίλι ΜακΚορντ και την 28χρονη Ντέλια Μαρία Ασέρ στον χθεσινό τελικό.

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου αντιμετώπισε άλλους 57 σεφ πριν φτάσει στον τελικό, όπου για τα πιάτα μου μαγείρεψε άντλησε έμπνευση από την παιδική της ηλικία στην Ελλάδα.

Για την τελική πρόκληση τριών πιάτων μαγείρεψε ριζότο με μπαρμπούνι και καλαμάρι και κονφί ντομάτας για ορεκτικό, αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κύριο πιάτο και μπακλαβά με σύκο και πραλίνα για επιδόρπιο.

Οι κριτές σεφ που δοκίμασαν τα πιάτα της σε όλη τη διάρκεια του σόου τα περιέγραψαν ως «απίστευτα» και «θεϊκά».

Ο κριτής Τζον Τορόντ δήλωσε πως η Ειρήνη Τζώρτζογλου «έχει μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτιά στο στομάχι της» μετά την ανακήρυξή της ως νικήτρια του διαγωνισμού. Και ο Γκρεγκ Γουάλας επαίνεσε την έμπνευσή της που βασιζόταν στα ελληνικά συστατικά και τις γεύσεις. Συνέχισε επαινώντας το νικητήριο μενού ως «όμορφο», ενώ ο Τζον Τορόντ είπε πως «μας παρουσίασε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί».
Τα τρία πιάτα που μαγείρεψε στον τελικό.

«Έγινε τόσο γρήγορα που ένιωσα πως στον τελικό και οι τρεις μας ήμασταν σαν ένας. Όλες κάναμε το δικό μας αλλά στην ουσία ήμασταν ενωμένες, οπότε το πρώτο που σκέφτηκα ενστικτωδώς ήταν: "Μπορώ να μοιραστώ το βραβείο με τις φίλες μου;"», δήλωσε η 61χρονη μετά την νίκη της, ευχόμενη να μπορούσε να μοιραστεί το τρόπαιο με τις άλλες δυο φιναλίστ. «Είμαστε τυχερές που αποτελούμε τρεις γυναίκες οι οποίες αγαπούν και σέβονται η μια την άλλη και τα ταλέντα μας», πρόσθεσε η ίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Παλαιότεροι νικητές άνοιξαν εστιατόρια μετά την νίκη τους, κάτι που η Ειρήνη Τζώρτζογλου δεν σκοπεύει να κάνει. «Δεν νομίζω πως σε αυτήν την φάση της ζωής μου θέλω να έχω ένα εστιατόριο. Θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο με την μητέρα μου και να γυρίσω την Ελλάδα κάνοντας έρευνα», κατέληξε η 61χρονη.
 
Η Ειρήνη Τζώρτζογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο και μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία μετά τα 20 της χρόνια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κένγκστον και εργάστηκε ως τραπεζική υπάλληλος. Η μαγειρική, όμως, ήταν το πάθος και έτσι αποφάσισε να πάρει μέρος στο MasterChef.

Δεν υπάρχουν σχόλια: