ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν - Δήμαρχος ο Ιμάμογλου

Κλήθηκε από την εκλογική επιτροπή να αναλάβει τα καθήκοντά του - Απορρίφθηκε το αίτημα του κόμματος του Ερντογάν για επανάληψη των εκλογών


Οριστικά φαίνεται ότι έχασε την Κωνσταντινούπολη ο Ρεταζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς 17 ημέρες μετά τις περιφερειακές εκλογές ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανακηρύχθηκε και επισήμως δήμαρχος της πόλης.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κλήθηκε από την Εκλογική Επιτροπή για να αναλάβει τη θητέια του. Προηγουμένως, η Επιτροπή είχε απορρίψει την αίτηση του κόμματος του Ερντογάν να ανασταλλεί η διαδικασία μέχρι να αποφασίσει για παρατυπίες

Η επανακαταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα και σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές με 4,169,765 ψήφους έναντι 4,156,036 ψήφων του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν είχε καταθέσει προσφυγή ζητώντας την ακύρωση και επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Τα πρωταρχικά αποτελέσματα κατέδειξαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) επικράτησε με μικρή διαφορά στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας στις δημοτικές εκλογές, βάζοντας τέλος σε 25 χρόνια εξουσίας του AKP και των ισλαμιστών προκατόχων του.

Ο αντιπρόεδρος του AKP δικαιολόγησε την προσφυγή αυτή, δύο εβδομάδες μετά τις κάλπες της 31ης Μαρτίου κι ενώ η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη κοντεύει να ολοκληρωθεί, με το επιχείρημα ότι οι εκλογές αυτές σημαδεύτηκαν από «παρατυπίες».

Σήμερα, απέμεναν περίπου 80 κάλπες για ανακαταμέτρηση στη συνοικία Μαλτέπε, όπως έγινε γνωστό από το CHP, που υπογράμμισε ότι ο υποψήφιός του Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται με σχεδόν 14.000 ψήφους του υποψηφίου του AKP Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ένας αναδυόμενος πολιτικός ηγέτης...

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είδαν στο πρόσωπο του Εκρέμ Ιμάμογλου ένα φως στο τούνελ, τον αναδυόμενο πολιτικό ηγέτη, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει προοπτικά τον Ταγίπ Ερντογάν. Μεγαλωμένος σε συντηρητική οικογένεια, προσχώρησε στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από νωρίς. Το 2014 εξελέγη δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου, ενός περιφερειακού δήμου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Γυρεύοντας κανείς να εντοπίσει τα κοινά στοιχεία που μοιράζεται με τον Ερντογάν, θα περιοριστεί στο ποδόσφαιρο και στην άκρατη φιλοδοξία. Ο σχεδόν υποτονικός άνδρας, πίσω από τα γυαλιά του, κρύβει ένα πάθος για την εξουσία. Με την βοήθεια των σόσιαλ μίντια μετατράπηκε από τη μία ημέρα στην άλλη σε σύμβολο ομόνοιας, προοδευτισμού και κυρίως ανίστασης κατά του Ερντογάν.

Με καταγωγή από την Τραπεζούντα, ανήρτησε βίντεο στα σόσιαλ μίντια, με τον ίδιο να χορεύει ποντιακά στα Γιαννιτσά της Πέλλας, ξυπνώντας μνήμες από εκείνο το γλέντι και στους ανθρώπους που βρέθηκαν τότε κοντά του. Είχε επισκεφθεί την περιοχή πριν από τρία χρόνια. Οπαδός του Απόλλωνα ο Εκρέμ Ιμάμογλου ζήτησε, μάλιστα, να του στείλουν φανέλα της ομάδας. Η κίνησή του αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν.

Εν μέσω της έντασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει διαμηνύσει ότι ο ίδιος θα παίξει τον ρόλο του γεφυροποιού. Εξάλλου, έχει φοιτήσει και στην Κερύνεια, ενώ έπαιξε και ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας στην ομάδα TOL (Turk Ocagi Limassol). Μετά από τις σπουδές του στα κατεχόμενα της Κύπρου φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης λαμβάνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. ... που έγινε video game

Ο Ιμάμογλου πέρα από τον πραγματικό κόσμο, όμως, επιδόθηκε και σε κυνηγητό ψήφων και καλπών σε βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το παιχνίδι, με τίτλο Mazbata (η θητεία στα τουρκικά) μπορεί κανείς να το βρει στο mazbata.online, ενώ έχει γίνει ανάρπαστο, καθώς έχει παιχτεί πάνω από 200.000 φορές.

Στο παιχνίδι, ο Ιμάμογλου, ως άλλος Super Mario υπερπηδά εμπόδια και μαζεύει ψήφους στις 39 κάλπες που πρέπει να συγκεντρώσει για να εκλεγεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα εμπόδια αντιμετωπίζει και στην πραγματική ζωή, μόνο που αντί για εδαφικά εμπόδια έχει να αντιμετωπίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: