ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από το Γραφείο Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, προτάθηκε από την...

πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά η προσθήκη στις διατάξεις της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα συζητηθούν την τρέχουσα εβδομάδα, η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η εν λόγω πρόταση απορρίφθηκε από την Ολομέλεια κατά την έναρξη των εργασιών της μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην οποία συμμετείχαν μόνο επτά από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Μάνφερντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γκι Φερχόφστατ, καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την θέση της Τουρκίας του Ερντογάν.

Παρότι, ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.), Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός στήριξε με την ψήφο του την συγκεκριμένη πρόταση, εν τούτης, η όλη ενέργεια δείχνει την προχειρότητα της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθόσον η πρόταση υποβλήθηκε βεβιασμένα, χωρίς να έχει προηγηθεί επιδίωξη στήριξης από τις λοιπές πολιτικές ομάδες, όπως επίσης υποβλήθηκε στην τελευταία σύνοδο αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου γεγονός το οποίο εγείρει το ερώτημα αν έγινε με πραγματικό σκοπό την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ή για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. επιδιώκει με κάθε τρόπο την ανάδειξη του θέματος, με στοχευμένες ενέργειες σε διεθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και την συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Γιαπουντζής
Υπεύθυνος Τύπου ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. - Πρώτα η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: