ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Γρηγόρης Γιαννόπουλος - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Γρεβενών με την "ΕΛΠΙΔΑ"

Ας σκεφθεί ο καθένας στις επερχόμενες εκλογές αν θα επιλέξει για μια ακόμη φορά έναν άνθρωπο που δεν ξέρει αλλά που ούτε και ήθελε να αναλάβει την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια του.

Η Περιφέρεια χρειάζεται δομικές αλλαγές και μεγάλες επενδύσεις για να αλλάξει ρυθμούς.
Ο κάθετος άξονας, ο Ε65, η σιδηροδρομική σύνδεση το αεροδρόμιο, τα αρδευτικά, οι τουριστικές υποδομές σε λίμνες και χιονοδρομικά, χρειάζονται κεφάλαια που ξεπερνούν το ΕΣΠΑ 

Όμως η κρίση στην EE ανέδειξε νέες πολιτικές.
Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν μέχρι το 2030 από το περίφημο σχέδιο Γιούνκερ μπορούν να χρηματοδοτήσουν το απαιτούμενο και αναγκαίο εξισορροπητικό shock στην οικονομία μας.
Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια μας δεν έχει καρπωθεί τα οφέλη από αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ΕΕ.
Η πολιτική της ηγεσία ήταν ανίκανη να διαβάσει τα πολιτικά και οικονομικά μηνύματα, όπως αποδεικνύεται από την παντελή απουσία μας από αυτή την αναπτυξιακή ευρωπαϊκή πίτα..
Εμείς εκεί θα βρούμε τους πόρους που χρειάζεται η οικονομία μας γιατί αυτόν τον δρόμο τον γνωρίζουμε.

Έχουμε τη ΓΝΩΣΗ, και με πολύ ΔΟΥΛΕΙΑ θα τους διεκδικήσουμε και θα τους φέρουμε στο τόπο μας.
Τις πηγές πλούτου της Περιφέρειάς μας που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη, επίσης τις ξέρουμε.
Και ο πλούτος για τα Γρεβενά «πατάει» σε στο ΔΙΠΟΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ στο πλαίσιο της ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που πρέπει να δημιουργήσουμε στην Περιφέρεια.
Τα Γρεβενά για εμάς είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ των χιονοδρομικών, της Βάλια Κάλντα, και των περιοχών Natura, του Αλιάκμονα και των λιμνών, των μουσείων και των γεοτόπων, του βιότοπου της καφέ αρκούδας, του εναλλακτικού φυσιολατρικού τουρισμού και όλα αυτά παντρεμένα με αγροδιατροφή και περιήγηση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Τα Γρεβενά ήταν και πρέπει να ξαναγίνουν η καρδιά του χειμερινού τουρισμού της Περιφέρειας και μαζί με το χιονοδρομικό του Πισοδερίου στη Φλώρινα να ανακτήσουν το τουριστικό μερίδιο της αγοράς που σήμερα φεύγει στο γειτονικό Μπάνσκο.
Προϋπόθεση γι αυτό είναι το Χιονοδρομικό να περάσει σε άλλη επιχειρησιακή μορφή σε σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα.
Και με σύμπραξη να γίνουν ο δρόμος Γρεβενών Βασιλίτσας, και επενδύσεις σε τεχνητή χιόνωση, νέα lift και νέες πίστες και νέες επενδυτικές δραστηριότητες με εργαστήρια για πρόσθετη ενασχόληση γύρω από το χιονοδρομικο

Δεν υπάρχουν σχόλια: