ΣΙΝΕ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Γ. Ζεμπιλιάδου: “Με γνώση και σχέδιο μπορούμε να επανέλθουμε στην ανάπτυξη”

Την επομένη των εκλογών βάζουμε τέλος στην καταστροφική πορεία που οδήγησε τη Φλώρινα και όλη τη Δυτική Μακεδονία η σημερινή Περιφερειακή αρχή.
Ξεκινάμε με τρεις αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις.

1. Πρώτα τα συμφέροντα της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης δεν θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.
2. Τέλος ο πρωταθλητισμός στην ανεργία και τη Φτώχεια.
3. Γινόμαστε μια Περιφέρεια της Ευρώπης που θα διεκδικεί ισότιμα αυτά που της αναλογούν από την Ευρωπαϊκή της οικογένεια, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια και την Βαλκανοποίηση της Περιφέρειας μας” .

Αυτά τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου παρουσιάζοντας σήμερα στη Φλώρινα τους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΕΛΠΙΔΑΣ.
Η κ. Ζεμπιλιάδου παρουσίασε, αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνδυασμού για την Π.Ε. Φλώρινας, το οποίο προβλέπει την παραμονή της Φλώρινας ως ενεργειακό κέντρο και την απόκτηση μιας ξεχωριστής ταυτότητας, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.
Σε ό,τι αφορά την ενέργεια που είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος για την πορεία της περιοχής αναπτυξιακός τομέας, θα πρέπει να επανέλθει στον Ενεργειακό Χάρτη η Μελίτη ΙΙ και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Αχλάδα και τη Βεύη. Κάτι που θα δώσει προοπτική και στην Μετεγκατάσταση των Αναργύρων και των Βαλτονέρων. Διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό, για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των εργαζόμενων των δυο ταχυτήτων.
Για το συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ, η Φλώρινα είναι η πρωτεύουσα των εικαστικών τεχνών, η δική μας Φλωρεντία, που συνθέτει τη γοητεία των έξι λιμνών, του κρασιού και του ορεινού τοπίου του Νυμφαίου με τα επισκέψιμα οινοποιία του Αμυνταίου και φυσικά το μεγάλο Βαλκανικό μας πάρκο στις Πρέσπες.
Για να αναδειχθεί όμως και να κερδίσει πραγματικά η περιοχή είναι απαραίτητο να γίνουν μια σειρά δράσεις που θα προσθέσουν αξία στα όσα ήδη υπάρχουν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φυσικό πλούτο και τα έργα των ανθρώπων.
Γι΄ αυτό πρέπει να γίνουν:
  • Ο κάθετος ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Χ. Ολοκλήρωση τμήματος Πτολεμαΐδα – Φλώρινα και υποβολή Φακέλου για ολοκλήρωσή του με χρηματοδοτικό μίγμα και συμμετοχή από το Πρόγραμμα Connecting Europe Facility και το Ταμείο Συνοχής.
  • Το Χιονοδρομικό Πισοδερίου και η ενίσχυσή του με σύγχρονες υποδομές
  • Η ενίσχυση και η στήριξη των επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία για ρευστότητα, επενδύσεις, υποδομές
  • Ειδική μέριμνα για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις στην λεκάνη του Αμυνταίου με κονδύλια για εξωστρέφεια και προβολή τους καθώς και επενδυτικά κεφάλαια.
  • Οικιστική ανάπλαση του Αμυνταίου για να στηρίξει τον γαστρονομικό τουρισμό που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή
  • Ο δρόμος Φλώρινα – Πισοδέρι – Πρέσπες
  • Η ενίσχυση της Πρέσπας για να ζωντανέψουν παραγωγικά οι οικισμοί της
  • Η ολοκλήρωση των αρδευτικών, η σύνδεσή τους με τα φράγματα και κυρίως η κατασκευή του αρδευτικού της Τριανταφυλλιάς. Στήριξη της βιολογικής παραγωγής
  • Η προστασία των λιμνών
  • Το Πανεπιστήμιο και η θωράκισή του για να ενισχυθούν οι Σχολές και τα νέα Τμήματα. Η στήριξη με κάθε μέσο της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα και της έντονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας της περιοχής. Φυσικά πρέπει να γίνει η στέγαση της στο κτίριο της Αγίας Όλγας που για μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, μαζί με το άπλωμα της Σχολής στη πόλη της Φλώρινας, στα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ (μακροχρόνια μίσθωση και διάθεση στο Πανεπιστήμιο). Όλα αυτά μπορούν με συστηματική δουλειά να αναδείξουν τη Φλώρινα σε «Φλωρεντία των Βαλκανίων» όπου προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα δημιουργούν και θα ζωντανεύουν την πόλη και την περιοχή
  • Η Φλώρινα που έγινε ευρέως γνωστή και μέσα από τις ταινίες του Αγγελόπουλου μπορεί να δημιουργήσει το «Δρόμου του κινηματογράφου» συνδυάζοντας τον με την ανάδειξη νέων δημιουργών
  • Η Αξιοποίηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Χειμαδίτιδας και η ανάδειξη των λουτρών της Μπάνιας.
  • Το κόσμημα της περιοχής, το Νυμφαίο, πρέπει να αναβαθμιστεί και να προβληθεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο
Το μεγάλο στοίχημα μας για τη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία είναι η στήριξη των παραγωγικών μας Μονάδων και η αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου με τις βαλκανικές χώρες.
Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από μια σειρά μέτρων και δράσεων που προτείνουμε, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και παρουσιάζονται αναλυτικά.
Συνοψίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Ζεμπιλιάδου ξεκαθάρισε ότι: 


“ Είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει, να μπορεί να τα διαβάσει σωστά και να κάνει τις κατάλληλες προτάσεις.


Η Ευρώπη διαθέτει χρηματοδοτήσεις αν πειστεί για τη σοβαρότητα και την αρτιότητα του σχεδίου που θα προτείνεις.


Δεν θα σου δώσει ποτέ χρήματα επειδή είσαι ο «κολλητός» ή ο «εκλεκτός» της όποιας Κυβέρνησης, αλλά αν είσαι οργανωμένος, μελετημένος, σοβαρός και έτοιμος να αξιοποιήσεις ό,τι πάρεις.


Και μπορούμε να πάρουμε πολλά για τον τόπο.


Με δουλειά, πολύ δουλειά, με πάρα πολύ δουλειά.


Έτσι όμως θα ξανανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργήσουμε ξανά θέσεις εργασίας.


Χρόνια τώρα ασχολούμαι με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.


Τα ξέρω γιατί τα δούλεψα, αλλά ποτέ δεν σταματάω να τα μελετώ και να ενημερώνομαι γιατί πολλά αλλάζουν και αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.


Όταν μιλάω με τους νέους μ’ αρέσει ν’ ακούω τις ιδέες τους, αλλά πάω κοντά τους πάντα έτοιμη να τους προτείνω κάτι συγκεκριμένο.


Δεν είμαι παντογνώστης, ούτε έχω κάποιο μαγικό ραβδί.


Υπόσχομαι μόνο ένα πράγμα.


Θα δουλέψουμε για να ανοίξουν οι δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.


Θα πετύχουμε γιατί ξέρουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε”





Δεν υπάρχουν σχόλια: