ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Με κατάνυξη και ευλάβεια η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησαν οι πιστοί σε όλη τη χώρα την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου.

Στην Μητρόπολη Αθηνών...

χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης ακολούθησε και φέτος την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Την περιφορά του Επιταφίου ακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πιο κατανυκτικός επιτάφιος της Αττικής γίνεται νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Μονή Καισαριανής, ενώ στην Κέρκυρα οι φιλαρμονικές του νησιού δίνουν τον ξεχωριστό πένθιμο τόνο.

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το πρωί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με τους Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Μύρων Χρυσόστομο, Ικονίου Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Κυδωνιών Αθηναγόρα, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: