ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Αυτό είναι το νησί με το πιο νόστιμο φαγητό στην Ελλάδα (pics)

Η Telegraph απεφάνθη…

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πρώτο ψάξιμο για το ιδανικό μέρος των διακοπών έχει ήδη αρχίσει. Αν είστε λάτρης του φαγητού και θέλετε ένα νησί που... να συνδυάζει υπέροχες θάλασσα και μοναδικά πιάτα, τότε ετοιμαστείτε για Κρήτη.


Σύμφωνα με την Telegraph πρόκειται για το νησί με την πιο νόστιμη κουζίνα στην Ελλάδα. Για να μην έχετε παράπονο όμως σας η Telegraph σας δίνει και άλλες επιλογές.

Αυτά είναι τα κορυφαία ελληνικά νησιά ανάλογα με αυτό που ψάχνετε:

Οι καλύτερες παραλίες: Ζάκυνθος
Με το «Ναυάγιο» να έχει ξανά την τιμητική του, η Telegraph υποστηρίζει ότι η Ζάκυνθος έχει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Ούτε ο Γέρακας, όμως, μένει εκτός, μιας και… «οι χελώνες πάντα ξέρουν να βρίσκουν το ιδανικό σημείο».

Ό,τι πρέπει για οικογένειες: Κέρκυρα
«Αν μπορούσα να δώσω σε ένα παιδί κάποιο δώρο, θα του χάριζα τα παιδικά μου χρόνια στην Κέρκυρα», είπε λίγο πριν πεθάνει, το 1995, ο Βρετανός συγγραφέας και βοτανολόγος, Τζέραλντ Ντάρελ.

Στο άρθρο καθίσταται σαφές πως το νησί της Κέρκυρας είναι ιδανικό για οικογένειες, καθώς πέρα από κατάλληλες για παιδιά παραλίες, διαθέτει και μοναδικά καταλύματα!

Για την ιστορία και την κουλτούρα της: Δήλος
Η Δήλος είναι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο τόπος γέννησης του Θεού Απόλλωνα. Σε ολόκληρο το νησί θα βρει κανείς μνημεία και συντρίμμια υψίστης ιστορικής αξίας, πού τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης καταφτάνουν για να δουν από κοντά.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία: Μύκονος
Πώς θα μπορούσε να λείπει η Μύκονος; Το νησί που σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph φημίζεται για το στυλ και τους διάσημους επισκέπτες του, είναι επίσης γνωστό και για τα υπερπολυτελέστατα ξενοδοχεία του. Και τις βίλες του φυσικά…

Ιδανικό για ζευγάρια: Σύμη
Η Σύμη έχει ίσως το πιο γραφικό λιμάνι της χώρας. Τα καταπράσινα νερά του έχουν χιλιοφωτογραφηθεί και όλοι έχουν να λένε για την ομορφιά των μικροσκοπικών παραλιών της.

Γραφική, πανέμορφη και… ερωτική, είναι ό,τι πρέπει για ζευγάρια!

Το πιο νόστιμο φαγητό: Κρήτη
Πέρα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που στην Κρήτη θα βρεις στα καλύτερά της, υπάρχει ακόμα ένας λόγος να επισκεφτείς το νησί: H ρακή και η φημισμένη τσικουδιά του. Πόσο δίκιο έχουν…

Το πιο γευστικό κρασί: Κεφαλονιά
Και μιας και μιλάμε για ρακή και τσικουδιά, τι λείπει; Το ελληνικό κρασί για το οποίο η Κεφαλονιά έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανη!

Το άρθρο θυμίζει στο κοινό πως στο πανέμορφο αυτό ελληνικό νησί έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Όσο για τις παραλίες; Ο Μύρτος πρωταγωνιστεί ξανά και «μαγεύει» Έλληνες και τουρίστες.

Για γαλήνη και ησυχία: Κουφονήσια
Μία επιλογή που δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Ήρεμες διακοπές, πολλή ξεκούραση και… φρέσκο ψάρι είναι μερικά από αυτά που λάτρεψαν όσοι επισκέφτηκαν τα Κουφονήσια.

Οι Αθηναίοι τα έχουν πρώτα στη λίστα με τους αγαπημένους τους προορισμούς…

Για φανατικούς οικολόγους: Ύδρα
Ακόμα ένα νησί που «τίμησαν» οι Χολιγουντιανοί αστέρες στο πλαίσιο της τέχνης τους. Στην Ύδρα γυρίστηκε η δραματική – ρομαντική ταινία παραγωγής 1957 «Το παιδί και το δελφίνι». Η Σοφία Λόρεν ήταν η πρωταγωνίστρια της πρώτης αμερικανικής παραγωγής σε ελλαδικό χώρο, με την ταινία να σαρώνει.

Πιστή στην παλιά αρχιτεκτονική της, χωρίς αυτοκίνητα ή μηχανές, με τα φωτογενή της γαϊδουράκια, η Ύδρα μαγεύει τους πάντες με την ομορφιά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το παρελθόν.

Παραμένει παραδοσιακή και διαφημίζεται ως ο νούμερο ένα ελληνικός προορισμός για… φανατικούς οικολόγους.

Για πεζοπορία: Άνδρος
Πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και συνάμα ιδανική και περιπετειώδεις διακοπές. Προτείνεται ως το νησί στο οποίο η πεζοπορία θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια όλων.

Όσο για τις παραλίες της; Θα βρεις τα πάντα. Από τις πιο πολυσύχναστες μέχρι τις απολαυστικά ερημικές.

Ό,τι πρέπει για να πας με την παρέα σου!

Για εναλλακτικούς τύπους: Σκύρος
Η Σκύρος θεωρείται το πιο απομονωμένο και λιγότερο ανεπτυγμένο νησί των Σποράδων.

Παρόλα αυτά, όσοι δηλώνουν μη συμβατικοί και αγαπούν τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής, μόλις βρήκαν το νησί των ονείρων τους…

Με φόντο την παράδοση: Κάρπαθος
Η παράδοση είναι το δυνατό σημείο της Καρπάθου. Γραφική, σα βγαλμένη από άλλη εποχή και με το ελληνικό στοιχείο διάχυτο, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στα καλύτερα νησιά της χώρας μας.

Μοναδικές βίλες και μοναστήρια: Σκόπελος
Mamma Mia! Θυμάστε τη δημοσιότητα που είχε κερδίσει το μικρό νησάκι της Σκοπέλου από την Ντόνα και την παρέα της; Η ταινία του 2008 έκανε γνωστή τη Σκόπελο σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μέχρι σήμερα γίνεται αναφορά στα διεθνή Μέσα για της εκπληκτικής ομορφιάς πέτρινες βίλες της.

Η πιο μαγευτική θέα: Σαντορίνη
Η Σαντορίνη έχει τη φήμη του ελληνικού νησιού με την πιο απίστευτη θέα.

Η Telegraph δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο «μαγικό» της ηλιοβασίλεμα. Τα κατάλευκα σπίτια με τις μπλε λεπτομέρειες, τα γραφικά σοκάκια και τα δροσερά νερά της ήταν αρκετά να πείσουν τους ξένους δημοσιογράφους.

«Κατάλληλη και για μήνα του μέλιτος», σχολιάζεται…

Για τους θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ: Νίσυρος
Moonraker, 1979. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ηφαίστειο της Νισύρου που έγινε διάσημο παγκοσμίως από εκείνη την ταινία του Τζέιμς Μποντ; Η Νίσυρος, βέβαια, έχει πολλούς ακόμα λόγους να λατρεύεται από τους ταξιδιώτες. Είναι μικρή, είναι όμορφη και έχει καταγάλανα νερά. Επιπλέον, δεν θα χρειαστείς πάνω από 7 λίτρα βενζίνη για να την γυρίσεις ολόκληρη.

Για τους gay ταξιδιώτες: Λέσβος
Καθαρά και μόνο για την προέλευση της λέξης «λεσβία», που σχετίζεται με την ιστορία της ποιήτριας Σαπφούς. Πέρα από αυτό, λόγος γίνεται για τα εστιατόρια και τα ουζερί του νησιού που κυριολεκτικά ξετρελαίνουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Οι συντάκτες της Telegraph την εντάσσουν στην ίδια κατηγορία με τη Μύκονο όσον αφορά στο πόσο καλά θα περάσει εκεί ένα gay ζευγάρι!

Για αξέχαστη νυχτερινή ζωή: Ρόδος
Παρότι το Φαληράκι παρουσιάζεται να έχει… κακή φήμη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Χώρα της Ρόδου.

Η νυχτερινή διασκέδαση είναι έντονη και οι διακοπές των τολμηρών μπορούν να αποδειχθούν άκρως περιπετειώδεις. Δεν ενδείκνυται για ζευγάρια…

Για θαλάσσια σπορ: Λευκάδα
Οι μεγάλοι κόλποι και οι ισχυροί άνεμοι της Λευκάδας αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Εκεί θα βρεις κανείς πολλά σκάφη και βάρκες προς ενοικίαση για να απολαύσει το υγρό στοιχείο του νησιού στο έπακρο.

Καθόλου άσχημα…

Για τους λάτρεις της θρησκευτικής ιστορίας: Πάτμος
Αγαπημένος προορισμός πολλών Ελλήνων. Ενδείκνυται για όσους αγαπούν τις επισκέψεις στα μοναστήρια, καθώς η Πάτμος φημίζεται για το έντονο θρησκευτικό της στοιχείο.

Δεν έχει, όμως, τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα ελληνικά νησιά όσον αφορά στα καθαρά νερά, τις όμορφες παραλίες και το καλό, ελληνικό φαγητό.

Τι λέτε; Πού θα πάμε φέτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: