ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Παλιουριά Γρεβενών (19-5-2019) - Εικόνες

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (19-5-2019) και ώρα 11.30΄ στην Παλιουριά Γρεβενών εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η όλη εκδήλωση έγινε με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

-Στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του πολιούχου μας, Αγίου Νικολάου, έγινε επιμνημόσυνη Δέηση, παρουσία αρκετών κατοίκων και φίλων.
-Ακολούθησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, ↴↴↴
κατάθεση στεφάνων από επισήμους και φορείς της τοπικής κοινωνίας, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και σύντομοι χαιρετισμοί.
-Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την συγχωριανή μας κ. Κυριαζίδου Γεωργία, Εκπαιδευτικός της Δ/νσης Εκπαίδευσης Γρεβενών, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

-Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μοιρολόγι από την κ. Ντατσή - Κυριαζίδου Βάσω και ποντιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου που σχετίζονται με την γενοκτονία.

-Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους ποντιακά εδέσματα.

-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους αρκετοί συμπατριώτες μας και κάτοικοι της γύρω περιοχής. Επίσης παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια οι: Βουλευτής Γρεβενών κ. Μπγιάλας Χρήστος, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος, εκπρόσωποι Αστυνομίας - Πυροσβεστικής, Δ/νσης Εκπαίδευσης Γρεβενών, ο εκπρόσωπος 1ης γενιάς των ποντίων στην Παλιουριά κ. Παύλος Πουλατσίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Παλιουριάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλιουριάς "Η Βουνάσα" κ.ά που είναι στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ.-



-Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες
-Σύντομα θα συμπληρωθεί στην παρούσα ανάρτηση βίντεο και η ομιλία από την εκδήλωση... opaliouriotis.gr































































































Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: