ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Η ΥΜΑ-Θ Ελ. Χατζηγεωργίου σε βιομηχανικές μονάδες στα Γρεβενά - Συνάντηση με ξενοδόχους του ορεινού όγκου

"Ένα μέλημα της κυβέρνησης οφείλει να είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μείνουν ανοιχτές, να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν επιπρόσθετες θέσεις εργασίας", δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών...
(Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου,


αμέσως μετά την επίσκεψή της σε δύο σημαντικές βιομηχανικές μονάδες ξυλείας - την Alfa Wood και την Γιώτας A.E. - στα Γρεβενά.

Η κ. Χατζηγεωργίου, μίλησε με θερμά λόγια για τις δύο επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως όχι μόνο κρατήθηκαν όρθιες καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους των Γρεβενών, να έχουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και να παραμένουν στον τόπο τους. Η υφυπουργός Εσωτερικών περιηγήθηκε στους χώρους εργασίας των εγκαταστάσεων, ενώ είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους εργαζομένους.

Νωρίτερα, είχε συνάντηση στην ορεινή Αλατόπετρα Γρεβενών με τους ξενοδόχους, που φιλοξενούν πρόσφυγες σε όλον τον άξονα του ορεινού όγκου, από το χωριό Τρίκωμο έως τη Σαμαρίνα και τη Σμίξη. Ένα από τα θέματα που ετέθησαν είναι η πιθανότητα παράτασης του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων και η συμβολή του υπουργείου στην καθιέρωση πιο τακτικής συγκοινωνίας για τη μεταφορά των προσφύγων, αλλά και των κατοίκων στην πόλη των Γρεβενών.

Στον ορεινό όγκο αυτή τη στιγμή ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία φτάνει περί τα 1000 άτομα και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των χιονοδρομικών κέντρων και των ξενοδοχείων της περιοχής είναι ανάγκη η μόνιμη παρουσία αγροτικού γιατρού, τόσο για τους ενοίκους πρόσφυγες των ξενοδοχείων, όσο και για τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών.

Η κ. Χατζηγεωργίου, δήλωσε ότι οι ξενοδόχοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης, που ασκείται στον τομέα της φιλοξενίας των προσφύγων και πρόσθεσε ότι η συζήτηση που άνοιξε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων αφορά την επόμενη μέρα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής των Γρεβενών, γιατί η ανάπτυξη αυτή, όπως ειπώθηκε, δεν μπορεί να στηρίζεται στην φιλοξενία των προσφύγων, καθώς οι πρόσφυγες κάποια στιγμή θα φύγουν.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη, συζήτησε για το πρόγραμμα "Φιλόδημος" και δήλωσε ότι όπου υπήρξε καλή θέληση από την πλευρά των δημάρχων να συνεργαστούν με το υπουργείο Εσωτερικών "είχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο έργο που έχει γίνει και αυτό φαίνεται από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο συγκεκριμένος δήμος στα Γρεβενά".

Το απόγευμα η κ. Χατζηγεωργίου θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γρεβενών και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: