ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Από το Γραφείο Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Οι Πόντιοι ομοεθνείς, ως Έλληνες, έχουν και πρέπει να...

χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων και προνομίων όπως και κάθε Έλληνας, συμπεριλαμβανομένης της χείρας προστασίας της μητέρας Πατρίδας. Άλλωστε, η γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά των Ελλήνων του Πόντου, παράλληλα με τη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων της Ανατολίας και άλλων πληθυσμών (Αρμενίων και Ασσυρίων), αποτέλεσε τμήμα της ενιαίας γενοκτονικής πολιτικής των Νεοτούρκων εις βάρος των Ελλήνων και, γενικότερα, των Χριστιανών της οθωμανικής αυτοκρατορίας και, ως τέτοια, αφορά κάθε Έλληνα ανεξαρτήτως καταγωγής.

Όσοι ανιστόρητοι “διανοούμενοι” και κατ’ επάγγελμα τυχοδιώκτες “ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών” αναφέρονται σε “εθνικιστική επιθυμία θυματοποίησης” και λοιπές αριστερίστικες ασυναρτησίες, είναι άξιοι χλευασμού και, ως γνήσια σκουπίδια, ανάξιοι συγχρωτισμού.

Για όσους λένε πως δεν είναι χρήσιμη η αναγνώριση της γενοκτονίας και απορρίπτουν τη χρήση του όρου, δεν σέβονται την πραγματικότητα, την ιστορία και τη μνήμη των προγόνων μας. Πρωτίστως, όμως, εγκλήματα που δεν αναγνωρίζονται, δεν επιτρέπουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων και της εναντίον τους δολοφονικής εκστρατείας με σφαγές, εκτοπισμούς, βασανιστήρια, διωγμούς και πορείες θανάτου εξασφαλίζει την ατιμωρησία των ηθικά υπεύθυνων και προλειαίνει το έδαφος για την επανάληψή τους.

Ως Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση, υποστηρίζουμε την ημέρα μνήμης. Θεωρούμε όμως ότι, μία μέρα δεν επαρκεί από μόνη της και ότι η Πατρίδα μας θα πρέπει να συνεισφέρει ενεργά και συνεκτικά στη διατήρηση της μνήμης μέσω της διδαχής και εκπαίδευσης των μαθητών περί των αντίστοιχων ιστορικών πτυχών του Ποντιακού ελληνισμού, εν τούτης η ύπαρξή της είναι απαραίτητη ως σημείο αναφοράς και ως συμβολική απόδοση τιμής στους προγόνους μας."

https://www.patrie.gr/detail.asp?aid=306

Δεν υπάρχουν σχόλια: