ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Φύρτη - Μόναχο: Μια νέα λαχαναγορά διαφορετική από τις άλλες

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εγκαινιάστηκε με τέλειο καιρό, πλήθος κόσμου και την έντονη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Φύρτης η νέα αγορά.

Το μείγμα από...

γαστρονομία σε συνδυασμό με τη πλούσια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, καθώς και οι κάθε είδους λιχουδιές στα συνολικά 24 περίπτερα, δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας τη γνωστή λαχαναγορά του τότε με τον εκσυγχρονισμό του σήμερα.
Κάτω από τα δέντρα και σε απόσταση μερικών μέτρων από τη κεντρική πλατεία της πόλης, το διπλανό μικρό πάρκο καθώς και τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, βρήκε ο Δήμος μια κατάλληλη θέση για την αγορά, που εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε μόνο ως σχέδιο στα χαρτιά του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Dr. Thomas Jung επισήμανε, ότι «θα υπάρχουν και οι δύσκολες μέρες το φθινόπωρο και το χειμώνα, που ίσως μόνο μερικοί καταναλωτές θα βρουν το δρόμο και θα έρχονται στην αγορά και κάλεσε τους πολίτες να μην παραμελήσουν τους εμπόρους και να περνάνε κάπου κάπου κι από εκεί«.

Μερικοί σκεπτικιστές προμήνυσαν ένα γρήγορο τέλος της αγοράς, η οποία μέχρι προπερασμένη εβδομάδα ήταν εγκατεστημένη στη πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού. Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι το πρότζεκτ αυτό θα πρέπει να το υποστηρίξουν οι πολίτες, γιατί τα προϊόντα προέρχονται από τη περιοχή και αυτό σημαίνει όχι μόνο ενίσχυση για τους αγρότες της περιοχής, αλλά και με βλέψη προς το περιβάλλον, γιατί μηδενίζονται οι αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων μεταφοράς των προϊόντων, που επιβαρύνουν επιπλέον το κλίμα.
Ο οικονομικός σύμβουλος Horst Müller, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό της αγοράς, δεν έκρυψε το γεγονός, ότι η «γέννηση» αυτής της νέας αγοράς ήταν καθετί παρά εύκολη. Μετά από πολλές δυσκολίες, «πολύ ιδρώτα και νεύρα“ γεννήθηκε ωστόσο «ένα όμορφο παιδί «, με προσφορά προϊόντων όπως τα θέλαμε και διαφορετικά από τα σούπερ μάρκετ.

Ίσως πάρει η νέα λαχαναγορά, όπως στο τέλος του 2018 η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φύρτης βραβείο, όταν αναδείχτηκε σαν μία από τις καλύτερες και ομορφότερες στη Βαυαρία.

Το νέο κόσμημα επομένως της πόλης σας περιμένει να το επισκεφθείτε και θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε τα σχόλια σας.
Foto: nordbayern.de – © Hans-Joachim Winckler
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: