ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

«Επέζησε» από τη φωτιά και επιστρέφει στα δρομολόγια το «Ελ. Βενιζέλος» - «Εφτάψυχος» ο «γίγαντας» της ΑΝΕΚ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην γραμμή των Χανίων επιστρέφει το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που...
προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο γκαράζ του, ενώ έπλεε προς Κρήτη ανοιχτά της Ύδρας, τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου.

Ο «γίγαντας» της ΑΝΕΚ, επί πολλά χρόνια το μεγαλύτερο πλοίο του είδους του στη Μεσόγειο, αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του τη Δευτέρα, πλήρως «ανανεωμένος» μετά την «περιπέτεια» του Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά -που φέρεται να ξεκίνησε από φορτηγό που μετέφερε ελαστικά- κατέκαιγε επί τρεις ημέρες τα γκαράζ του μεγάλου πλοίου. Από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν έλιωσαν μέσα στο πλοίο μεταλλικά μέρη οχημάτων. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, στο λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο πήρε σημαντική κλίση από τους τόνους ύδατος που διοχετεύτηκαν στο εσωτερικό του. Για να απομακρυνθούν χρειάστηκε να ανοιχτούν τρύπες στο πλοίο, λίγο πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Η διαχείριση της πυρκαγιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε ένα μεγάλο πλοίο με 875 επιβάτες που έπλεε νύχτα σε ανοιχτή θάλασσα, στέφθηκε από πλήρη επιτυχία καθώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ το πλοίο σώθηκε, έστω και με σημαντικές ζημιές και μετά από 9 περίπου μήνες επιστρέφει στα δρομολόγια.

















πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: