ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Το αγροτικό Honda Civic Type R «κυκλοφορεί κι οπλοφορεί»

Πριν περίπου έναν χρόνο, η Honda Μεγάλης Βρετανίας είχε αφήσει άπαντες σύξυλους όταν παρουσίασε ένα Civic Type R με αγροτικούς προσανατολισμούς. Το μοναδικό πρωτότυπο, με την ονομασία...
Project P, ήταν ένα κανονικό Type R, με την διαφορά ότι από την μέση και πίσω λείπει η οροφή μαζί με τις πίσω κολόνες. Στην θέση τους υπάρχουν μπάρες, χώρος φόρτωσης (με κάλυμμα κιόλας) και πόρτα για την καρότσα.

Το Project P το είχαμε δει μόνο σε επίσημες φωτογραφίες μέσα από το στούντιο, με ορισμένες «κακές γλώσσες» να αναφέρουν πως το αυτοκίνητο δεν είναι καν λειτουργικό πρωτότυπο, αλλά μια σχεδιαστική σπουδή. Σήμερα, όμως, οι άπιστοι Θωμάδες σωπαίνουν, καθώς το αγροτικό «Τάπερ» εθεάθη σε δημόσιο χώρο – συγκεκριμένα σε κάποιο πάρκινγκ της αγγλικής επαρχίας.

Οι Βρετανοί δηλώνουν πως κινητήρας και μετάδοση παραμένουν άθικτα, όπερ σημαίνει πως ο 2λιτρος VTEC Turbo στέλνει 320 ίππους στους εμπρός τροχούς, μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, οι οποίοι είναι ικανοί για επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα υπό των 6 δλ. και τελική ταχύτητα άνω των 260 χλμ./ώρα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: