ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Πώς ένα σαλιγκάρι επηρέασε 12.000 δρομολόγια τρένων στην Ιαπωνία

Ένας μικρός εισβολέας ευθύνεται για το χάος που προκλήθηκε στη σιδηροδρομική κυκλοφορία στην Ιαπωνία, επηρεάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ...
12.000 δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, η διακοπή ρεύματος που διέλυσε τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο νησί Kyushu της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, τον περασμένο Μάιο, οφείλεται σε έναν γυμνοσάλιαγκα, ο οποίος «εισέβαλε» σε εξοπλισμό δίπλα από τις ράγες, έπαθε ηλεκτροπληξία και ακινητοποίησε τα πάντα, δήλωσαν αξιωματούχοι του Ιαπωνικού Σιδηροδρόμου.

Περισσότερα από 12.000 δρομολόγια επηρεάστηκαν όταν σχεδόν 30 αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας του γυμνοσάλιαγκα.

Το περιστατικό αυτό στην Ιαπωνία θύμισε ένα αντίστοιχο του 2016, όταν μια νυφίτσα είχε αναγκάσει τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο Large Hadron Collider, σταματήσει τη λειτουργία του. Η νυφίτσα δάγκωσε μια καλωδίωση μέσα σε έναν μετασχηματιστή υψηλής τάσης και προκάλεσε βραχυκύκλωμα το οποίο σταμάτησε προσωρινά το έργο του επιταχυντή ενώ η ίδια βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ένα ακόμα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2011 στη Βρετανία, όταν σύμφωνα με τον Guardian, ένα σαλιγκάρι τρύπωσε στον πίνακα ελέγχου των φαναριών της πόλης Ντάρλινγκτον, προκάλεσε βραχυκύκλωμα και επέφερε χάος στην κυκλοφορία των οχημάτων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: