ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Έφηβος έφτιαξε στηθόδεσμο που «σκανάρει» και εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού

Αντιμετώπιση καρκίνου: Μια νέα εφεύρεση έρχεται στον χώρο της ιατρικής. Η EVA, είναι μια ευφυής, φορητή και μη επεμβατική συσκευή με τη μορφή σουτιέν. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε...
όταν φοριέται να ανιχνεύει ανωμαλίες στα θερμικά μοτίβα του μαστού.

Όταν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, υπάρχει ποσοστό επιβίωσης που φτάνει το 95%. Ωστόσο πολλές γυναίκες κάτω των 40 ετών, δεν προτιμούν να κάνουν μαστογραφία, αφού υπάρχουν σωρευτικές επιδράσεις της ακτινοβολίας.

Ο Τζούλιαν Ρίος Καντού, παραλίγο να χάσει τη μητέρα του από καρκίνο του μαστού. Η διάγνωση είχε γίνει το 2013. Αυτή ήταν η τραυματική εμπειρία που τον ενέπνευσε να αναπτύξει την νέα εφεύρεση, που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσουμε την συγκεκριμένη νόσο.

Η EVA, είναι μια ευφυής, φορητή και μη επεμβατική συσκευή με τη μορφή σουτιέν που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε όταν φοριέται να ανιχνεύει ανωμαλίες στα θερμικά μοτίβα του μαστού. Πρόκειται για έναν δείκτη, που στην περίπτωση ύπαρξης καρκίνου του μαστού, βγάζει την αντίστοιχη ένδειξη. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως, το «σουτιέν» αυτό δεν εκπέμπει ακτινοβολία.


medlabgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: