ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών

Αγαπητή Δάφνη,

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, με βαθύτατη συγκίνηση καταχώρησε τα δύο βιβλία της δωρεάς σας στις προθήκες της... Την ποιητική σας κατάθεση με τίτλο «λόγια καρδιάς» και την πεζογραφική οικογενειακή εξιστόρηση, με τίτλο «Ταξίδι στο χτές» Μια συγκίνηση που ανεπαίσθητα έβγαινε από την πρώτη, γρήγορη ανάγνωσή τους. και μας έφερε μνήμες ταυτόσημες και ανεξίτηλες από τις αφηγήσεις των δικών μας παιδικών χρόνων και με τον ποιητικό σας οίστρο γίνατε συναισθηματικά συνήγορος με τα χρόνια της εφηβείας και της συναισθηματικής μας διαμόρφωσης.

Η ποιητική σας ανθολογία είναι ανασκιρτήματα της ψυχής, δοσμένα με αμεσότητα και απλότητα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη στιχουργική επιμέλεια για να γίνουν τραγούδια των πιο ολοκληρωμένων συναισθημάτων.

Η πεζογραφική σας εξιστόρηση, με όμορφο, παραστατικό τρόπο και λόγο μας ταξίδεψε στους στοιβαγμένους χειμώνες της ζωής των προσφύγων γονιών σου, που από την γενοκτονία, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, πριν ανασάνουν στο αφιλόξενο Ελλαδικό περιβάλλον, μέχρι να στεριώσουν στην Άνοιξη Γρεβενών, βίωσαν το θάνατο, την προσφυγιά και τις διώξεις από το Μετά-Βαρκιζιανό καθεστώς μέχρι και την Μεταπολίτευση.

Η συγγραφή σας αυτή είναι μια παρακαταθήκη μνήμης για τις επόμενες γενιές, για να στοχάζονται πόσο πολύτιμη είναι Ελευθερία και η Δημοκρατία για τις ανθρώπινες κοινωνίες και ιδιαίτερα στον Τόπο μας, όπου διαμορφώθηκε ο πολιτισμός των ιδεών, του σεβασμού της ατομικής αξιοπρέπειας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Σας ευχαριστούμε θερμά, και σας ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση.

Ο προϊστάμενος
Ζαγκανίκας Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: