ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Νησί: Το πανέμορφο χωριό των Γρεβενών που είναι φημισμένο για τα Γιαγκούλεια

Μερικά χωριά είναι τόσο όμορφα και πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί δεν έχουν την προβολή πους τους αξίζει. Ένα από αυτά είναι χτισμένο σε 616 μέτρα υψόμετρο και...
βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών. Το όνομά του θυμίζει καλοκαίρι και είναι τόσο γραφικό που όσοι περνούν από κει θέλουν να μείνουν!Φωτο: PameGrevena.gr

Το Νησί λοιπόν, είναι ένα μικρό και ήσυχο χωριό. Μία βόλτα στα σοκάκια του θα σε κάνει να νιώσεις την απόλυτη ελευθερία και ηρεμία καθώς θα ξεπετάγονται μπροστά σου τα σπίτια των κατοίκων με τα μεγάλα περιβόλια και τους ολάνθιστους κήπους. Όταν φτάσεις στην πλατεία του χωριού θα ξετρελαθείς καθώς είναι πλακόστρωτη κι έχει ψηλά δέντρα και παγκάκια. Εκεί δίνουν όλοι το καθιερωμένο ραντεβού τους για καφέ ή φαγητό.

Το χωριό αυτό είναι το αγαπημένο όσων αγαπούν τη φύση και κάνουν εναλλακτικό τουρισμό. Μπορούν να απολαύσουν την πεζοπορία τους μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον.


Κάθε χρόνο το χωριό γίνεται ολοένα και πιο γνωστό, αφού εκεί διοργανώνονται τα Γιαγκούλεια

Πρόκειται για ένα πολυήμερο φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2002 από τον φυσιολατρικό όμιλο και περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όσους επιλέξουν να κατασκηνώσουν εκεί ή απλά να περάσουν μερικές ώρες. Εκτός από τις συναυλίες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, αλλά και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, flyfox και να κολυμπήσουν.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις φτάνοντας στο Νησί είναι να δοκιμάσεις τα φρέσκα μανιτάρια! Θα ξετρελαθείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: