ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Γιατί γέρνεις δεξιά κάθε φορά που φιλιέσαι;

Το γνώριζες;

Το φιλί είναι μια από τις πιο απλές διαδικασίες ανάμεσα στα ζευγάρια , ωστόσο υπάρχουν μηχανισμοί που το κάνουν πιο πολύπλοκο από όσο νομίζουμε.

Φιλί: Το πιο ωραίο συναίσθημα, ξέρεις γιατί το δίνεις;

Για παράδειγμα: Πάντα όταν πας να φιλήσεις γέρνεις το κεφάλι δεξιά και σπάνια (για να μην πούμε ποτέ) στα αριστερά. 


Ξέρεις όμως γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι επιστήμονες αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ζήτημα και να μας πουν... ξερά εντελώς πως είμαστε «προγραμματισμένοι» να go right. Δηλαδή by default ο άνθρωπος όταν πάει να φιλήσει, γέρνει το κεφάλι στα δεξιά. Τόσο απλό.

Υπάρχει άλλος ένας λόγος, ακόμα, που δικαιολογεί το ότι γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε. Σύμφωνα με τους ίδιους:

«Η πράξη του φιλιού πιθανόν να καθορίζεται από τον εγκέφαλο που ταξινομεί τα "καθήκοντα" σε διαφορετικά ημισφαίρια, είτε δεξιά ή αριστερά», πράγμα που σημαίνει ότι τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.

Δώστε βάση: Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε σε μία σχέση! - Πώς θα τα αποφύγετε;
Πάντα σε μία σχέση όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και δημιουργούνται εντάσεις και προβλήματα φταίνε και οι δύο ξεκάθαρα και σίγουρα γίνονται λάθη και από τις δύο πλευρές!

Μήπως όμως εσύ αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη να κάνεις σε καθημερινή βάση, γεγονός που προκαλεί περισσότερες εντάσεις;

Εντόπισε τα και διόρθωσε τα, έτσι ώστε να φέρεις την σχέση σου πίσω στην κανονική πορεία της.

Αν τα συχνά αυτά λάθη εντοπιστούν νωρίς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις την σχέση σου υγιή, για περισσότερο χρόνο.

Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στην σχέση σου.
1. Θεωρείς την Σύντροφο σου Δεδομένη ή το αντίθετο: Δεν την Θεωρείς Καθόλου Δεδομένη
Όσο μια σχέση προχωράει, υπάρχει η τάση να λειτουργούμε σαν να μην είμαστε σε σχέση, αγνοώντας την σύντροφο μας και θεωρώντας την δεδομένη. Ότι δηλαδή θα βρίσκεται εκεί ότι και αν συμβεί, χωρίς να καταβάλλουμε καμία προσπάθεια.

Από την άλλη, υπάρχουν και περιπτώσεις που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο άντρας δηλαδή θεωρεί ότι η σύντροφος του δεν είναι δεδομένη και αισθάνεται προσκολλημένος σε αυτή με έναν αγχωτικό τρόπο, που τον κάνει να δείχνει κατώτερος των προσδοκιών.

Σε αυτή την περίπτωση πλανάται στον αέρα διαρκώς το ερώτημα, αν όντως η κοπέλα συνεχίζει να ενδιαφέρεται. Έτσι ο άντρας οδηγείται σε συμπεριφορές, κατά τις οποίες εκδηλώνει υπέρμετρο ενδιαφέρον και καταντά κουραστικός.

Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να μπορείς να κρατήσεις το μέτρο και να παίζεις το παιχνίδι της έλξης τακτικά, για να κρατάς την φλόγα αναμμένη.

Αν τείνεις προς την πρώτη περίπτωση, δείξε τα συναισθήματα σου, κανόνισε ένα ραντεβούμαζί της, κάνε ξεχωριστά πράγματα που θα αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Αν τείνεις προς την δεύτερη περίπτωση, δείξε το ενδιαφέρον σου, χωρίς υπερβολές και προσπάθησε να σταματήσεις να απασχολείσαι από το ερώτημα αν ακόμη ενδιαφέρεται για εσένα ή όχι.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίζετε τα μεταξύ σας συναισθήματα κάθε ώρα και στιγμή, μιας και αυτό καταλήγει να είναι κουραστικό.

2. Αφήνεις Τρίτους να Ελέγχουν την Σχέση
Σε μια σχέση υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν στο ζευγάρι. Όταν αφήνεις άλλους να μπαίνουν στην ιδιωτική σας ζωή, χάνεις την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου και η σχέση παίρνει τον κατήφορο. Όταν μπαίνουν στα πράγματα ξένα άτομα, δημιουργείται ένα άσχημο κλίμα και υπάρχει ένα αίσθημα προδοσίας ή και ταπείνωσης.

Κράτησε την σχέση σου μακριά από τρίτους που για δικούς τους λόγους μπορεί να θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Μπορεί εκείνοι να μην έχουν ζωή ή να θέλουν να ελέγχουν την ζωή των άλλων, δεν πρέπει όμως εσύ να τους το επιτρέψεις. Η σχέση σου είναι αποκλειστικά στα χέρια τα δικά σου και της συντρόφου σου.

Αν οι φίλες της σε θάβουν, δες παρακάτω την συζήτηση στην εκπομπή μας Apla+Andrika, πάνω στο θέμα:

3. Αποφεύγεις τις Συγκρούσεις και Παραπονιέσαι για Εκείνη σε Άλλους
Σαν απόρροια του προηγούμενου, πολλές φορές τυχαίνει κάποιος να έχει πρόβλημα στην σχέση του και αντί να το συζητά με την άμεσα ενδιαφερόμενη, αναλύει το πρόβλημα του με άλλα άτομα.

Εδώ δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Αυτό είναι λάθος. Κατ’ αρχάς, είναι ένας τελείως αντιπαραγωγικός τρόπος επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος.

Αν η σύντροφος σου δεν γνωρίζει τα παράπονα σου, τότε δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι για να βελτιωθεί.

Μην αποφεύγεις τις συγκρούσεις και μην τις φοβάσαι. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσεις ή αν υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει, για να βρεθεί μια λύση, μίλα μαζί της και όχι με οποιονδήποτε άλλο.

Μια μικρή διαμάχη τώρα μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και είναι σίγουρα καλύτερη από έναν επίπονο τσακωμό αργότερα.

4. Αναρωτιέσαι Συνεχώς αν η Σχέση Πάει Καλά
Έχεις διαρκώς αμφιβολίες για την σχέση σου; Καταλαβαίνεις ότι είναι ψυχοφθόρο να αναρωτιέσαι διαρκώς για το μέλλον της σχέσης σας, αν θα είστε μαζί αύριο ή την άλλη εβδομάδα ή τον άλλο μήνα.

Είναι ένα πολύ συχνό λάθος, να πιστεύεις ότι δεν ενδιαφέρεται αν δεν είστε σε μόνιμη σύνδεση στο τηλέφωνο ή αν αργήσει να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα.

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι καλό και υγιές μέχρι έναν βαθμό να θεωρείς ότι η σύντροφος σου είναι δεδομένη. Αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε μίλησε μαζί της για αυτό.

Αλλιώς δεν χρειάζεται να συζητάτε για το μέλλον της σχέσης σας σε καθημερινή βάση. Αν δεν κουράζει εσένα, τότε σίγουρα κουράζει εκείνη και πιθανότατα μάλιστα να την απομακρύνει από εσένα, αφού αυτή η συμπεριφορά δεν αποπνέει αρρενωπότητα.

5. Δεν την Παίρνεις Αρκετά Σοβαρά
Στην ζωή καλούμαστε να βάλουμε προτεραιότητες. Ένα συχνό λάθος σε μια σχέση είναι όταν η γυναίκα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όσο αφορά το ενδιαφέρον του άντρα. Πολλές φορές το να έρθει σε δεύτερη μοίρα είναι το λιγότερο, μιας και τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά χειρότερα και να υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πάνω από αυτήν.

Κανένας δεν θέλει να αγνοείται από τον άνθρωπο με τον οποίο έχει σχέση. Η έλλειψη προσοχής εκλαμβάνεται ως απόρριψη και σταδιακά καταστρέφει τα συναισθήματα και την σχέση.

Σίγουρα υπάρχουν υποχρεώσεις και το καθημερινό άγχος μερικές φορές είναι πολύ έντονο, όμως πρέπει να δείχνεις έμπρακτα ότι την παίρνεις στα σοβαρά και ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

6. Την Αφήνεις να Αντιμετωπίζει Μόνη Όλες τις Δυσκολίες
Οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο άτομο είναι άπειρες. Από εργασιακά προβλήματα, μέχρι προβλήματα υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η σύντροφος σου σε χρειάζεται κοντά της, να μπορείς να την υποστηρίξεις.

Ακόμη και αν δεν μπορείς στην πράξη να κάνεις πολλά, μια δόση αυτοπεποίθησης και υποστήριξης μπορεί να την κάνουν να αισθανθεί πολύ καλύτερα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Δεν λέμε να της λύσεις όλα τα προβλήματα, αλλά να μην κάνεις το λάθος να την αφήνεις να τα αντιμετωπίζει ολομόναχη. Θα κάνει καλό στην ίδια, αλλά και στην σχέση σας, αν ξέρει ότι είσαι δίπλα της, με τον τρόπο σου.

7. Δεν Εμπνέεις Εμπιστοσύνη/Της Επιτρέπεις να Έχει Συνέχεια το Πάνω Χέρι
Ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο λάθος. Αν δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή. Όλα τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν σε μια σχέση, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι κάτι που δύσκολα θα διορθωθεί.

Ο καλύτερος τρόπος για να εμπνέεις εμπιστοσύνη είναι να μην κάνεις πράγματα που θα μπορούσαν να την καταστρέψουν.

Οι γυναίκες δεν έλκονται από άντρες που δεν μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να είσαι αποφασιστικός. Μια γυναίκα θέλει δίπλα της έναν σύντροφο ισχυρό, ο οποίος ξέρει πότε πρέπει να της δώσει χώρο και πότε όχι.

Μπορεί βέβαια να είσαι ντροπαλός, τότε μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο:

8. Δεν της Μιλάς Αρκετά
Ένας από τους λόγους που κάνουμε σχέσεις είναι για να μην είμαστε μόνοι στην ζωή μας. Αν δεν μιλάς στην σύντροφο σου, τότε γιατί να την έχεις; Είναι συχνό το λάθος ένας άντρας να μην μιλά στην σύντροφο του.

Όταν όμως είσαι σε μια σχέση, ένας από τους τρόπους που μπορείς να δείξεις ότι συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον είναι η συζήτηση.

Αν δεν μιλάς αρκετά, εκλαμβάνεται ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Αν η επικοινωνία είναι αδύναμη, τότε και η σχέση θα είναι αδύναμη. Προσπάθησε να συζητάς αρκετά με την κοπέλα σου.

Ρώτησε την πώς ήταν η μέρα της, μιλήστε για τα όνειρα σας κλπ.

9. Της Κάνεις Συνεχώς Δώρα
Οι περισσότεροι άντρες κάνουν το μοιραίο αυτό λάθος και θεωρούν ότι όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύουν για μια γυναίκα, τόσο περισσότερο την ελκύουν.

Κάνοντας της συνεχώς ακριβά δώρα ή πληρώνοντας της το φαγητό ή τα ποτά σε ακριβά μαγαζιά δείχνεις ότι το μόνο που διαθέτεις είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός.

Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες που στοχεύουν σε αυτό, όμως δεν είναι η πλειοψηφία. Προσπάθησε να προβάλλεις τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου που σε κάνουν αρρενωπό και ελκυστικό και μην προσπαθείς να αγοράσεις την έλξη με δώρα.

Δεν λέμε βέβαια ότι δεν πρέπει να της κάνεις δώρα. Ένα δώρο είναι μια πολύ ωραία κίνηση, όταν είναι κάτι το διαφορετικό και έχει συναισθηματική αξία.

10. Είσαι Πάντα Αυτός που Ξεκινά το Σεξ
Είναι καλό να δείχνεις την αποφασιστικότητα σου και να παίρνεις πρωτοβουλίες, όμως σε κάποια κομμάτια της σχέσης, όπως το σεξ, πρέπει και εκείνη να παίρνει πρωτοβουλίες.

Μην είσαι εσύ αυτός που ξεκινά το σεξ κάθε φορά. Δεν είσαι μόνος σου στην σχέση, ούτε το σεξ γίνεται μόνο για εσένα. Μην κάνεις πάντα εσύ το πρώτο βήμα. Δείξε της ότι της επιτρέπεις και ότι θέλεις να πάρει πρωτοβουλίες και να βγάλει τον ερωτισμό της.

11. Εκφράζεις Συνέχεια με Λόγια την Αγάπη σου
Οι γυναίκες λατρεύουν να ακούν τις δύο μαγικές λέξεις «σ’ αγαπάω», αλλά δεν χρειάζεται να της το λες κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, γιατί έτσι χάνεται η μαγεία και το νόημα.

Κράτησε το για τις πιο σπάνιες και ξεχωριστές καταστάσεις και άφησε την να περιμένει να το ακούσει με μεγάλη αγωνία!

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά λάθη που μπορεί να γίνουν σε μια σχέση και φυσικά λάθη δεν γίνονται μόνο από την δική σου πλευρά, αλλά και από την πλευρά της γυναίκας.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι κάνεις κάποιο από τα παραπάνω 11 λάθη στην σχέση σου, προσπάθησε να τα διορθώσεις και θα δεις ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα και θα έχεις μια πιο ευχάριστη και υγιή σχέση.

Βέβαια, πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου ότι κάποιες φορές η κατάσταση δεν διορθώνεται και υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος.



Athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: