ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στο κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας θα ήταν απαραίτητα δύο λόγια αποσαφήνισης του τι διακυβεύεται στην επαύριο των εκλογών. Η διάχυτη απογοήτευση του κόσμου, ειδικά μετά την...
παταγώδη αποτυχία του "ούτε ρήξη ούτε υποταγή" εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η κανονικοποίηση της βάρβαρης μνημονιακήςπολιτικής στις συνειδήσεις του κόσμου δημιουργεί τους δυσχερείς όρους για τη διαμόρφωση ενός νέου δικομματισμού-διπολισμού που θα ταλαντεύεται μεταξύ της αυτοκαταστροφικής ψήφου-ρελάνς του κεφαλαίου στη ΝΔ και της κατ’ επίφαση επιλογής του λιγότερου κακού στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκβιαστικά διλήμματα με τα οποία ουκ ολίγες φορές στη μεταπολιτευτική μας ιστορία, ήρθε αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός.

Απ την άλλη μια τεχνοκρατική-οικονομίστικη προσέγγιση του ( έτοιμου να συνεργαστεί με ΟΛΑ τα κόμματα αν συμφωνήσουν ) ακραιφνώς προσωποπαγούς ΜΕΡΑ25 σε μια αποτυχημένη αλά ΣΥΡΙΖΑ 2012 "ρεαλιστική ανυποταγή" θα λειτουργήσει σαν μια ακόμη βαλβίδα εκτόνωσης τάσεων κοινωνικής διαμαρτυρίας.Η πιθανή είσοδος της εγκληματικής-νεοναζιστικής Χ.Α. και η ακόμη πιο πιθανή είσοδος της "λιγότερο ναζιστικής" Ελληνικής Λύσης με μπόλικη δόση σκοταδισμού ρατσισμού και κομπογιαννίτικης πολιτικής επισφραγίζει την παρακμή του κοινοβουλευτικού τοπίου.Σ αυτές τις αντίξοες συνθήκες φανερώνεται όλο και πιο έντονα η αναγκαιότητα να υπάρξει εκ νέου αναζωπύρωση των κοινωνικών αγώνων που θα βάζουν ''μπροστά'' τα λαϊκά συμφέροντα και αιτήματα, είτε αυτά λέγονται Συλλογική Σύμβαση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με δικαιώματα μπροστά στις ελαστικές-μαύρες σχέσεις εργασίας της "μεταμνημονιακής" κανονικότητας, είτε να βάλουμε φρένο σε εξαγγελίες για προσλήψεις 1/5, περικοπές συντάξεων, αύξηση του αφορολόγητου και τη λεηλασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου με τις εξευτελιστικές συμπράξεις-ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και φιλέτων του δημοσίου.

Για τους παραπάνω λόγους και άλλους τόσους το ερώτημα που τίθεται εκβιαστικά είναι ποιος μπορεί να εμπνεύσει την αντεπίθεση του κόσμου της εργασίας και των κυρίαρχων εκμεταλλευόμενων στρωμάτων σε κατεύθυνση αντικαπιταλιστικής ρήξης έξω απ τα δεσμά της Ε.Ε., με μια μαχητική αντιπολίτευση κι ένα πρόγραμμα που δε θα διστάζει να θέτει στη πολιτική ατζέντα επιθετικά αιτήματα.
Σ αυτή τη βάση καλούμε τους ανθρώπους της δουλειάς και του αγώνα, τους νέους που δεν συμβιβάζονται, τη φτωχολογιά και τους αγροτοκτηνοτρόφους του μόχθου και της αξιοπρέπειας, να γυρίσουν τη πλάτη τους στο φασιστικό δηλητήριο και την εθνοκαπηλεία, να έρθουν στο προσκήνιο σε ενεργητικό ρόλο με πυξίδα τις ανάγκες τους, να μιλήσουν, να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κυρίως να δράσουν ανατρεπτικά.

Μολονότι στα Γρεβενά, μια πόλη ακατέργαστη πολιτικά, χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις και κινηματικές διαδικασίες τα παραπάνω αιτήματα πάλης μπορεί να μοιάζουν στους λάτρεις του "ρεαλισμού" ανέφικτα ή σε κάποιους άλλους ξένα, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στους κοινωνικούς αγώνες και το ρεύμα αμφισβήτησης της πόλης μας,με τη συμμετοχή μας σε μια πληθώρα πρωτοβουλιών κοινωνικής χειραφέτησης και οργάνωσης των αντιστάσεων μας, οι οποίες κινούνται στην ίδια πραγματικά ελπιδοφόρα κατεύθυνση. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε κι άλλα τόσα να κάνουμε.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΥΠΟΦΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: