ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Όταν η κατασκήνωση μεταμορφώνει σε… πρόσωπα αληθινά

Επέστρεψαν τα αγόρια της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών από την κατασκηνωτική τους περίοδο. Τα παιδιά χωρισμένα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο - Λύκειο έζησαν την εμπειρία της κατασκήνωσης «Θαβώρ» στις τέλειες εγκαταστάσεις στην...
πευκόφυτη περιοχή της Ελάνης Χαλκιδικής, που διαθέτει η Αδελφότητα «Οσία Ξένη», της οποίας πνευματικός οδηγός είναι ο γρεβενιώτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Κατασκηνώσεις στις οποίες συμμετέχει ενεργά η Μητρόπολή μας, όχι μόνο στέλνοντας παιδιά της αλλά και παραχωρώντας στελέχη και ιερείς.

Μέσα από ένα πρόγραμμα με έντονα παιδαγωγικό χαρακτήρα, προφέροντας ήθος, συνέπεια, ειλικρίνεια, καθαρότητα εσωτερική και καθαριότητα εξωτερική, τάξη και σειρά, ασταμάτητο παιχνίδι, τραγούδια και δρώμενα και πόσα άλλα, μα κυρίως Χριστό και πατρίδα, τα παιδιά γνωρίζουν ένα κόσμο λίγο διαφορετικό. Άλλωστε διακοπές αυτό ακριβώς σημαίνει. Να διασκεδάσω την καθημερινότητά μου.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, τα παιδιά πλέον μεταμορφώνονται σε αληθινά πρόσωπα ανθρώπων, μακριά από την κακότητα και την ανοησία των μεγάλων, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των γονέων. Η χαρά, η ομορφιά της ψυχής, η γαλήνη και η ειρήνη είναι τα στοιχεία που ο κατασκηνωτής λαμβάνει ως ενθύμια της παρουσίας του, με στόχο να τα διατηρήσει κατά το δυνατόν περισσότερο. Στοιχεία απαραίτητα για να ανταπεξέλθουν στον προσωπικό τους αγώνα. Γι’ αυτό και ο πρόσφατος κυκλώνας που σάρωσε την περιοχή αντιμετωπίστηκε με θάρρος και τραγούδι.

Η κατασκήνωση των αγοριών τελείωσε. Των κοριτσιών κυλάει ήδη και έπεται και των κυριών. Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών συνεχίζει τον πνευματικό της αγώνα και εν μέσω του θέρους, ώστε τα διαλυμένα από την καθημερινότητα πρόσωπα να μεταμορφωθούν σε πρόσωπα αληθινών και γνήσιων ανθρώπων, όπως δηλαδή μας έπλασε ο Δημιουργός.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 22
51100 ΓΡΕΒΕΝΑ
2462022404
ieramitropoligrevenon@gmail.com
imgre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: