ΣΙΝΕ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν σeξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Όσο περισσότερο σεξ, τόσο το καλύτερο!!!
Η εξίσωση αυτή φαίνεται πώς έχει νόημα. Αλλά με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, είναι δύσκολο ακόμα και για τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια να...
παραμένουν πιστοί κάθε μέρα σε αυτό το ραντεβού. Ακόμη και μέρα παρά μέρα. Πόσες φορές την εβδομάδα όμως, είναι καλό για τα ζευγάρια να κάνουν σεξ;

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, δίνει την απάντηση. Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 40.000 άτομα και διαπίστωσαν ότι μια φορά την εβδομάδα για τα ζευγάρια να κάνουν σεξ, είναι αρκετό ώστε να παραμένουν ευτυχισμένα!

«Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι από την σχέση τους κάνοντας μια φορά την εβδομάδα σεξ ή και περισσότερο», λέει η επικεφαλής της μελέτης Amy Muise, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. «Για τον μέσο άνθρωπο, το σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, δεν συσχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία, ούτε όμως και συνδέεται με τη λύπη», συμπληρώνει. Κατά συνέπεια, αν κάνετε μια φορά την εβδομάδα σεξ με τον/την σύντροφό σας η σχέση σας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειές σας.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Society for Personality and Social Psychology, συμπεριέλαβε μόνο έγγαμους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Άρα τα ευρήματα αυτά δεν ισχύουν απαραίτητα για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών.

Όπως φάνηκε από την έρευνα τα έγγαμα ζευγάρια έτειναν να έχουν ερωτική επαφή κατά μέσο όρο μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι άνδρες αναζητούν το σεξ το ίδιο συχνά με τις γυναίκες παρά την γενική αντίληψη για το αντίθετο.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι συσχέτιζαν εντονότερα το σεξ με την ευτυχία παρά με το χρήμα. Δηλαδή, ένα άτομο αισθανόταν λιγότερο ευτυχισμένο όταν είχε αραιές ερωτικές επαφές, παρά όταν είχε χαμηλό εισόδημα.



Όπως τονίζει η Δρ. Muise αυτό που έχει σημασία σε μια σχέση είναι η ποιότητα της και όχι η συχνότητα των ερωτικών επαφών, η αλληλοκατανόηση και η ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών και των δύο μελών του ζεύγους.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: