ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Βουλευτή Γρεβενών και όχι Βολευτή Κόμματος (No2) *Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Πριν 4 χρόνια δημοσίευσα στη ” Φωνή των Γρεβενών ” ένα άρθρο με τίτλο ” Βουλευτή Γρεβενών και όχι Βουλευτή κόμματος ” . Δεν εισακούστηκε . Τα αποτελέσματα τα είδαμε και τα ζήσαμε όλοι μας . Mιά απ’τα ίδια .

Ά ξέχασα . Να μην αδικώ . Με το που άλλαξε τότε η κυβέρνηση , έγινε μια επερώτηση απ’τη μεριά των Γρεβενών , για να αυξηθεί ο φόρος στο τζίν . Όχι το παραδοσιακό παντελόνι που πρέπει να φορά κάθε ” σοσιαλιστής ” που σέβεται τον εαυτό του . Το ποτό . Να αυξηθεί λέει ο φόρος στο τζίν και το ουίσκι αντί για το κρασί . Κι όμως συνέβει κι αυτό .
Και για άλλη μια φορά δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια για ειδική μεταχείριση του νομού μας όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και όλων γενικά των ανάλογων μέσων .


Κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος ότι αν το ζητούσε κάποιος θα πέρναγε από την ελληνική βουλή . Δεν θυμάμαι όμως κανένα βουλευτή ή τοπικό άρχοντα να έχει κάνει ποτέ ανάλογο αίτημα προς τον εκάστοτε υπουργό . Δε μπορεί το πετρέλαιο να κοστίζει το ίδιο στην Κρήτη όσο στα Γρεβενά . Η επιδότηση δε φτάνει όπως ξέρουμε όλοι . Είναι ένα δίκαιο αίτημα που πιστεύω ότι θα το δεχότανε απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας αδιαμαρτύρητα .
Αν έχει γίνει σχετική επερώτηση διορθώστε με παρακαλώ . Και γενικά το πρόβλημα νομίζω είναι ότι ο εκάστοτε βουλευτής που στέλνουμε , ακριβώς επειδή πάντα είναι πρώτα βουλευτής του κόμματος του και μετά βουλευτής Γρεβενών , δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα και συμφωνεί σε όλα . ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ; . Προφανώς όχι . Οι βουλευτές μας όμως το μόνο που κάνουν είναι να λεν σε ΟΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ . Τα χεράκια πάνω , τα χεράκια κάτω και τελείωσε .

Οπότε με τι ασχολείται συνήθως ο εκάστοτε Βουλευτής Γρεβενών ;
Mε το να πλασάρεται όσο μπορεί στα κανάλια και στα διάφορα πηγαδάκια της βουλής και των υπουργείων για ίδιον πολιτικό όφελος . Το πολύ πολύ να συμμετέχει σε καμιά επιτροπή άνευ πραγματικής σημασίας . 

Κι έρχεται στα Γρεβενά μόνο για τρεις λόγους :
1. Σε γιορτές και επετείους .
2. Στις δημοτικές εκλογές για να επηρεάσει το αποτέλεσμα προς ίδιον πολιτικό πάλι όφελος ( ούτε καν προς όφελος του κόμματος του πάντα . Κάποιες φορές αυτό συγκρούεται με τις προσωπικές τους επιδιώξεις όπως θα ξέρετε . Εκτός κι αν είστε απ’τους τυχερούς που δε σας ενόχλησαν στο τηλέφωνο .
3. Στις Βουλευτικές εκλογές . Αλίμονο .
Εγώ όμως κουράστηκα απ' όλα αυτά . Θέλω ένα βουλευτή που θα είναι παρών .
Να έχει ώς κέντρο τη πόλη μας και όταν κατεβαίνει κάτω να παλεύει καθημερινά για τα προβλήματα της . Μαζί με το δήμαρχο και τους λοιπούς άρχοντες . Και να μη μας θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια . Ουτοπικό ? Δε νομίζω . Υπάρχουν πόλεις που το έχουν χρόνια τώρα και προοδεύουν . Καιρός είναι να το κάνουμε και εμείς . Κι ας είναι ήδη πολύ αργά ...
Κι αυτή τη φορά τον βρήκα εύκολα αυτόν που θα ψηφίσω . Όχι μόνο επειδή είναι φίλος , άλλα επειδή δουλεύει και προσφέρει στη πόλη ( πρωτοπόρος στο διαδίκτυο και τις μουσικές ηχογραφήσεις ) και αν και διαφωνώ με το κόμμα που κατεβαίνει , θα τον ψηφίσω . Λογικά δε θα βγεί . Άλλα εγώ θα έχω τη συνείδηση μου ήσυχη . Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο σε όλους μας . Γιατί πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να ψηφίσουμε αυτόν που θέλουμε . Όχι αυτόν που πιστεύουμε ή ακούμε ότι θα βγεί ...

Υ.Γ. Πιστεύω ότι η πόλη μας κατέχει ακόμα μια παγκόσμια πρωτοτυπία . Είναι η μοναδική στο κόσμο που το κυβερνών κόμμα δεν κατεβάζει υποψήφιο δήμαρχο σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις . Μη με ρωτάτε γιατί . Εγώ ( και πολλοί άλλοι νέοι άνθρωποι ) ήμουν και είμαι πάντα μάχιμος ...

Μάκης Λιοσάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: