ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Φάτε αυτό καθημερινά και δεν θα σας τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι…

Πολλοί ανυπομονούν να βγουν έξω, αλλά με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία έρχονται και τα πιο ενοχλητικά έντομα του κόσμου: τα κουνούπια. Είναι απίθανο να...
τα αποφύγει κανείς. Βουίζουν συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας και μας τρελαίνουν.

Το γεγονός όμως ότι είναι απίστευτα ενοχλητικά το ξεπερνά η ενόχληση που προκαλεί το τσίμπημα τους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι υπεύθυνα για πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους ετησίως, καθιστώντας τα τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη.

Ο ιός Zika είναι η πιο πρόσφατη διεθνής απειλή που εμφανίστηκε και σχετίζεται άμεσα με τα κουνούπια. Τα κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν πολλές ασθένειες, όπως ελονοσία, κίτρινο πυρετό, ιό chikungunya, ιό του Δυτικού Νείλου, δάγκειο πυρετό και εγκεφαλίτιδα. Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε μια τέτοια ασθένεια είναι αποφεύγοντας τα κουνούπια γενικότερα, ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο.

Επομένως, το επόμενο λογικό βήμα είναι να περιορίζουμε την έκθεση σας σε αυτά, μειώνοντας τον αριθμό των τσιμπημάτων. Για να διώξουμε τα κουνούπια χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά που συχνά περιέχουν DEET, ένα ισχυρό χημικό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και άσχημες παρενέργειες.

Ωστόσο, υπάρχει μια φυσική εναλλακτική που περιλαμβάνει την βιταμίνη Β1. Είναι πολύ πιο ασφαλής. Η βιταμίνη Β1, ή αλλιώς θειαμίνη, χρησιμοποιείται σαν φυσικό εντομοαπωθητικό. Πολλοί ισχυρίζονται ότι λαμβάνοντας καθημερινά μια δόση βιταμίνης Β1, μειώνουν τον αριθμό τσιμπημάτων.

Πως λειτουργεί;
Κανείς δεν είναι σίγουρος, αλλά πιστεύεται ότι η θειαμίνη αλλάζει την μυρωδιά του ιδρώτα. Αλλάζει την μυρωδιά του σώματος με τρόπο που απωθεί τα κουνούπια. Αυτό που προσελκύει τα κουνούπια είναι η μυρωδιά κάποιου. Όσο πιο ελκυστική μυρωδιά έχει κάποιος, τόσο περισσότερο τον τσιμπάνε τα κουνούπια. Διαθέτουν ισχυρούς αισθητήρες στις κεραίες τους, κι έτσι μπορούν εύκολα να οσμιστούν κάποιον από απόσταση 30 μέτρων.

Ωστόσο, χάρη στη θειαμίνη η μυρωδιά του σώματος αλλάζει και πιθανόν να σας τσιμπήσουν λιγότερα κουνούπια. Σας συστήνουμε να παίρνετε 25-50 milligram τρεις φορές τη μέρα. Μπορείτε να προσλάβετε βιταμίνη Β1 και μέσω της διατροφής σας. Τροφές όμως τα φασόλια, το λάχανο, το μπρόκολο, οι ηλιόσποροι και το κουνουπίδι είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας άντρας περιγράφει την προσωπική του εμπειρία και τα αποτελέσματα που είδε δοκιμάζοντας την θειαμίνη σαν εντομοαπωθητικό.

Είτε η θειαμίνη είναι όντως αποτελεσματική είτε όχι, πολλοί ακολουθούν αυτή την μέθοδο. Αφού είναι εντελώς φυσική, αξίζει να την δοκιμάσετε και να δείτε τα αποτελέσματα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: