ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Νεκροί ανασύρθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες στο ιδιωτικό ελικόπτερο όπου κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμανιού του Πόρου, λίγο μετά την απογείωσή του από παράνομο «ελικοδρόμιο» στο Γαλατά. Πρόκειται για έναν Έλληνα...
πιλότο και δύο Ρώσους, οι οποίοι είχαν μισθώσει το ελικόπτερο για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ελεύθεριος Βενιζέλος.

Αρχικά από το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντοπίστηκαν οι δύο Ρώσοι, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ο πιλότος. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχε άλλος επιβάτης στο ελικόπτερο. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο που είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι και έφτασε στο Γαλατά για να παραλάβει τους δύο αλλοδαπούς επιβάτες, με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Ελεύθεριος Βενιζέλος, έκανε μια περιστροφή πάνω από τον Πόρο και στη συνέχεια κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να προκληθεί και μπλακ άουτ στο νησί.

Στο μεταξύ, «συνεχίζονται πυρετωδώς» οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές «όσο το δυνατόν ταχύτερα», αναφέρει ανακοίνωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στον Πόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: