ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Παγκόσμιο φαινόμενο: Η ονειρική ελληνική παραλία που αλλάζει σχήμα και εξαφανίζεται (pics)

Ολόκληρο τον κόσμο κι αν γυρίσεις παραλία σαν κι αυτή δεν θα βρεις.
Ο όρος «παραλία», βέβαια, δεν είναι ακριβής σε αυτή την περίπτωση, καθώς επί της ουσίας μιλάμε για μία λευκή αμμώδη χερσόνησο που...

«σβήνει» κάθε χειμώνα στα γαλοζοπράσινα νερά μόνο και μόνο για να εμφανιστεί ξανά το καλοκαίρι, εντελώς διαφορετική.

Βρισκόμαστε στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στο γραφικό ψαροχώρι Ποσείδι του δήμου Κασσάνδρας που σφύζει από ζωή με το που πιάσουν οι ζέστες. Η χερσόνησος του Ποσειδίου μήκους 10 χιλιομέτρων –η οποία χωρίζει δύο εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες επίσης με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά-, αποτελεί μοναδικό φυσικό φαινόμενο το οποίο έχει συζητηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ο λόγος;

Το ότι η θεσπέσια αυτή «γλώσσα» ξηράς εξαφανίζεται σχεδόν μαγικά με το που φτάσει ο χειμώνας. Για να ακριβολογούμε, τους χειμερινούς μήνες είναι σα να μην υπήρξε ποτέ, καθώς καλύπτεται από τα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού σε τέτοιο βαθμού που δεν είναι ορατή ούτε υποψία αυτής. Το καλοκαίρι, από την άλλη, επιστρέφει αλλά πάντα με διαφορετικό σχήμα. Κάποιες φορές θα τη δεις να θυμίζει ευθεία λόγχη, ενώ άλλες το σχήμα της εμφανίζεται δρεπανοειδές ή ακόμα και σιγμοειδές.

Ποτέ δεν είναι ακριβώς το ίδιο, γι’ αυτό και κάθε φωτογραφία που την απεικονίζει την παρουσιάζει διαφορετική.
Κάθε φορά, πρώτη φορά λοιπόν. Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της περιοχής, μιας και η ύπαρξη του εν λόγω φαινομένου οδηγεί πολλούς να φτάσουν μέχρι εκεί και να κολυμπήσουν στα διάφανα νερά του Ποσειδίου.

Μεταξύ μας, δεν τους αδικούμε… 

Και αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν για να πιστέψεις κι εσύ ακριβώς το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: