ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τι 30 τι 40 τι 50 …!!! * Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Έχει γίνει πολύς λόγος για τους 36 χρονών και άνω παίχτες του φετινού Μundobasket . Άλλα και γενικότερα , οι περισσότεροι όταν αναφέρονται σε αθλητές που πάτησαν τουλάχιστον τα 34 , μιλάνε σαν να πρόκειται για...
τελειωμένους βετεράνους – παλαίμαχους . Οι πιο πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι βέβαια δεν έχουν παίξει μπάλα ούτε στην αλάνα της γειτονιάς τους . Οπότε δεν μπορούν να καταλάβουν , πως όταν ένας επαγγελματίας αθλητής αποφασίζει να μπει στο παρκέ , ιδιαίτερα ενός mundobasket , σημαίνει ότι είναι είναι σε πολύ καλή κατάσταση , αλλιώς δε θα το διακινδύνευε . Έτσι λοιπόν , ο κάθε Βαρεχάο , Μπαρμπόσα και όποιος άλλος μας έδωσε μαθήματα μπάσκετ και συμπεριφοράς , πριν κατέβει να παίξει έκανε σκληρή προετοιμασία σωματική και πνευματική . Έτσι , καλά θα κάνουμε να προσέχουμε πριν μιλήσουμε για τιμημένα γηρατειά κ.λ.π.

Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί και ιδιαίτερα οι συνθήκες του επαγγελματικού αθλητισμού έχουν αλλάξει , ώστε να μπορούν παιχταράδες όπως ο Τζινόμπιλι , ο Βαρεχάο , ο Luis Scola και οι υπόλοιποι , να παίζουν σε top επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τα 38 .

Άλλωστε ο πρώτος διδάξας Λάμπρος Κωνσταντάρας μας ενημέρωσε από καιρό ότι στη σύγχρονη εποχή δεν έχουν και τόσο πολύ σημασία οι ηλικίες .

Τι 30 , τι 40 , τι 50 λοιπόν … !!!

Υ.Γ. Οι δύο αγαπημένες μου ομάδες Αυστραλία και Γαλλία , μας πρόσφεραν το καλύτερο ως τώρα αγώνα του μουντομπάσκετ . Ωραία θα ήταν να τους ξαναδούμε στο τελικό της Κυριακής και πριν από αυτόν να δούμε έναν μικρό τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Ισπανία . Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον …

Vamos ..!!!


Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: