ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Αύξηση του αγροτικου τιμολογιου ηλεκτρικου ρευματος

Ένα μήνα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «ένας ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα, μειώνοντας ταυτόχρονα και...
το κόστος παραγωγής, στην πρώτη γραμμή του αναπτυξιακού σχεδίου για το μέλλον της χώρας» και δύο μόλις ημέρες από την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα στα Γρεβενά που δήλωνε πως η μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες είναι προτεραιότητα, η πρώτη κατραπακιά για τους αγρότες ήρθε: αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα που φθάνουν και το 10%.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση του Έλληνα αγρότη προχώρησε σε μία σειρά μέτρων προς στήριξη και ανακούφισή τους, όπως μείωση ΦΠΑ στον αγροτικό ρεύμα από 13% σε 6% και στήριξη των ΤΟΕΒ, ακατάσχετο αγροτικών ενισχύσεων, κατάργηση ΕΦΚ στο κρασί, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες.

Αντί να συνεχίσει τις προσπάθειες αυτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του κόστους παραγωγής, το πρώτο μέτρο που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στον αγροτικό τομέα είναι η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η οποία θα εκτινάξει το κόστος παραγωγής, Όμως κάθε επιπλέον επιβάρυνση θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ακόμη περισσότεροι αγρότες και ΤΟΕΒ δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς τους με συνέπεια την στέρηση ρευστότητας από την ΔΕΗ και όχι την τόνωσή της. Ταυτόχρονα θα εκτινάξει το κόστος παραγωγής, θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και θα πλήξει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού.

Περιμένουμε από τον Υπουργό, τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον βουλευτή Γρεβενών, να εξηγήσουν στους αγρότες πώς η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος εξυπηρετεί το στόχο της μείωσης του κόστους παραγωγής και κατά πόσο συμφωνούν με αυτό το μέτρο.

Για την
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών
Ο Συντονιστής 
Γιώργος Καλαμάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: