ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Όταν Ο Ιεροψάλτης Λέγει «Η Δε Γυνή ινά Φοβήται Τον Άντρα»

Τελετή Γάμου Στην Κάλυμνο: Η Γυναίκα Σκύβει Με Σεβασμό Και Του Φιλάει Το Χέρι.

Τελετή γάμου στην Κάλυμνο. Όταν ο ιεροψάλτης λέγει «Η δε γυνή ινά φοβήται τον άντρα»...η γυναίκα δεν ψάχνει να πατήσει τον σύζυγο και να τον ξενυχιάσει αλλά σκύβει με σεβασμό και του φιλάει το χέρι.

Η εν λόγω φωτογραφία κοινοποιήθηκε πολλές φορές δημιουργώντας ποικιλία σχολίων.

Τα δικά σας;

Είναι σωστό ή όχι;
Και καθώς ο ιεροψάλτης καταλήγει τον απόστολο του Γάμου με την γνωστή φράση«η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα» βλέπεις στα πρόσωπα των καλεσμένων(ναι, δυστυχώς σαν καλεσμένοι σε ένα κοινωνικό γεγονός εκφράζονται μιας και ελάχιστοι είναι οι εν προσευχή σιωπούντες) μια λυσσασμένη αδημονία να πατήσει η νύφη το γαμπρό και εάν μάλιστα επιτευχθεί
απλώνεται διάχυτα στο εκκλησίασμα ένα χαιρέκακο χαμόγελο βγαλμένο από την ταινία »Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» (με το Αντωνάκη…..χωρίς το »μου» πλέον)……
Το αποκορύφωμα φυσικά της εκκοσμίκευσης του μυστηρίου τούτου είναι το ρύζι (όχι δεν είναι παράδοση της Εκκλησία μας), είναι απίστευτη η αβυσσαλέα μανία μερικών που τεντώνονται για να βρουν καλύτερο »στόχο»…..

Όλα όμως ξεκινούν από πριν…
Βλέπεις η Δύση έχει τα bachelor η Ορθόδοξη Ανατολή (μας τον λέγει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος) παρότρυνε τους μελλόνυμφους να περάσουν λίγο διάστημα ο άνδρας σε ανδρικό και η γυναίκα σε γυναικείο μοναστήρι (να δοκιμαστούν λίγο στην υπακοή, στην κοπή του θελήματος-εγώ)

Όσο και εάν σήμερα φαίνεται παράδοξο υπάρχουν ακόμα τέτοια ζευγάρια(μία μικρή ζύμη)που »ανάμεσα» τους έχουν τον Χριστό!

Η φώτο είναι μία δεύτερη εκκλησιολογική απάντηση στην κοσμική οπτική του μυστηρίου του γάμου (η Πρώτη, όταν κάποτε το μυστήριο του Γάμου γινόταν μέσα στην Θεία Λειτουργία!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: