Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ - ΑΒΔΕΛΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ - ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ - ΑΒΔΕΛΑ ΣΤΙΣ 13/10/19
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ (ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ


ΔΕΡΠΑΝΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΒΔΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Βαθμός Δυσκολίας: Β+

Συντονιστές: Καλογριδάκης Π. , Χαλάτσης Γ.

Ώρες πορείας (συνολικά): ~5 ω

Χιλιομετρική Απόσταση: 12 χλμ.

Αναχώρηση 7:00 πμ όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις.

Μετά από 3.5 ώρες περίπου θα φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας που είναι και η αρχή της πορείας μας. Υψόμετρο περίπου 1800 μέτρα.

Απο εκεί με νότια κατεύθυνση θα μπούμε στην κεντρική πίστα του χιονοδρομικού κέντρου με πρώτο μας στόχο την κορυφή του βουνού στα 2253 μέτρα. Από εκεί θα θαυμάσουμε την θέα πρός όλη την Πίνδο και τα γύρο βουνά όπως ο Σμόλικας, η Τύμφη, τα Τζουμέρκα και άλλα.

Αφού κάνουμε μια στάση θα συνεχίσουμε την πορεία μας ανατολικά σε ράχη με σχετικά σαθρό πεδίο, στην συνέχεια η πορεία μας θα εναλλάσετε συνεχώς από λιβάδια σε αραιά δάση και το αντίστροφο, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας που είναι το χωριό Αβδέλα.

Ώρα επιστροφής στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

Εξοπλισμός : Ορειβατικό μποτάκι, φλις, αντιανεμικό/αδιάβροχο, σκούφος/καπέλο, γάντια, ΝΕΡΟ το λιγότερο 1.5 λίτρο, σνακ, σακίδιο πλάτης, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί Α βοηθειών .

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€, Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€, Άνεργοι & Φοιτητές: 10€ Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889


Δεν υπάρχουν σχόλια: