ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Τι χρήματα παίρνουν οι πρόσφυγες; Πόσοι πληρώνονται και από που

– Έρευνα EPIRUS NEWS
Λόγω του ότι στο διαδίκτυο αναπαράγονται για το ζήτημα αυτό διάφορες ανυπόστατες πληροφορίες, ερευνήσαμε τα πραγματικά δεδομένα και παρουσιάζουμε σήμερα έγκυρα στοιχεία σχετικά με...

τα οικονομικά βοηθήματα τα οποία λαμβάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας.

Δείτε αναλυτικά:Το πρώτο στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση ο ελληνικός λαός δεν πληρώνει απολύτως τίποτα στους πρόσφυγες, καθώς όλη η χρηματοδότηση προέρχεται μόνο από το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν χρηματοδοτούνται αδακρίτως όλοι: Οι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται οικονομικά βοηθήματα, καθώς δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του πρόσφυγα, ο οποίος δικαιούται προστασία και περίθαλψη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Τι χρήματα παίρνουν οι πρόσφυγες;
Όσοι χαρακτηρίζονται πρόσφυγες και ανάλογα με την ημερομηνία εισδοχής τους στη χώρα, λαμβάνουν χρηματικό βοήθημα, από τη UNHCR και όχι από το Ελληνικό Κράτος, το οποίο είναι 90 Ευρώ μηνιαίως για ένα άτομο και φτάνει μέχρι και 550 Ευρώ το μήνα, συνολικά, για επταμελή οικογένεια.

Αναλυτικά:
Οι ασυνόδευτοι ανηλικοι 10 ευρώ συν 10 ευρώ στην κάρτα τους.
Ενήλικος σε Καμπ που σιτίζεται 90 ευρώ τον μήνα.
Ενήλικος σε σπίτι χωρίς σίτιση 150 ευρώ τον μήνα.
Ζευγάρι ή ένας γονιός με παιδί 280 τον μήνα χωρίς σίτιση.
Τριμελής οικογένεια 340 ευρώ τον μήνα χωρίς σίτιση.

Πόσοι πληρώνονται από τα προγράμματα αυτά
Το Φεβρουάριο του 2019, 63.853 άτομα έλαβαν χρηματικό βοήθημα από την UNHCR. Συνολικά ήταν 30.762 οικογένειες, ενώ το σύνολο των ατόμων αυτών αποτελείται από 23% γυναίκες, 38% άνδρες και 39% παιδιά.

Ένα ακόμη σημείο άξιο προσοχής, είναι ότι τα χρηματικά αυτά ποσά έρχονται από το εξωτερικό και συνήθως δαπανώνται στο εσωτερικό, μένουν δηλαδή στις επιχειρήσεις από τις οποίες οι πρόσφυγες προμηθεύονται τα αναγκαία για τους ίδιους. Αποτελούν δηλαδή εξωτερική εισροή για την Οικονομία συνολικά.

Τα δεδομένα που παρατίθενται προέρχονται από επίσημες πηγές, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ.α.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις