ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

O Καθαρισμός του Βενέτικου

Μέσα σε 2 ώρες έξι συμπολίτες μας έκαναν πεντακάθαρη την περιοχή της Γέφυρας του Βενέτικου, μαζεύοντας κάθε είδους σκουπιδιού ακόμη και από τα δύσκολα σημεία στα πρανή του ποταμού, γεμίζοντας...
17 μεγάλες σακούλες και ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν πλαστικοποιημένες πινακίδες σε όλο τον χώρο, οι οποίες ήταν δωρεά του κ. Χαμαλίδη.

Η πρώτη αυτή εθελοντική κίνηση ήταν απόλυτα επιτυχής και στέλνει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η προστασία και ο σεβασμός στο περιβάλλον στο οποίο όλοι μας ζούμε είναι καθήκον και ιερή υπόθεση όλων μας. Απαιτεί υψηλή κατάκτηση συνείδησης ώστε να φροντίζουμε ενεργητικά το σπίτι μας που δεν είναι μόνο οι τέσσερις τοίχοι της προσωπικής μας κατοικίας αλλά και ότι απλώνεται στον ορίζοντα γύρω μας που αποτελεί το «μεγάλο μας σπίτι». Το σπίτι και το σχολείο είναι τα εκπαιδευτήρια για μια νέα συνείδηση των νέων ανθρώπων που πρέπει επιτακτικά να σέβονται και να φροντίζουν ότι πιο πολύτιμο μας έχει χαρίσει η φύση.

Μια ωραία παρέα με 6 πολίτες πέρασε ευχάριστα σε ένα επιβλητικό και πανέμορφο περιβάλλον. Ο Νίκος έκανε το «καμάκωμα……» των πλαστικών, ο Δημήτρης το «κάρφωμα…..» των πινακίδων, η Γιάννα σαν κοριτσάκι μπήκε και στα πιο απόκρημνα σημεία με τη συμμετοχή του γιού της Κωνσταντίνου, ενώ ο Γιώργος και ο Κυριάκος ήταν το εργατικό προσωπικό.

Κύριε Αντιδήμαρχε της Καθαριότητας οι 2 κάδοι της περιοχής γέμισαν ασφυκτικά και πρέπει να φροντίσετε για την αποκομιδή τους.

Η εθελοντική Κίνηση Πολιτών έκανε το πρώτο πετυχημένο βήμα, ένα ευγενές παράδειγμα, το οποίο ευχόμαστε να έχει συνέχεια με μεγαλύτερη συμμετοχή όμως αυτή τη φορά.

Την επόμενη φορά ο κ. Καρέτσος θα φέρει και κεμπάπ!!




Μετά τιμής, 
Κυριάκος Ταταρίδης 
Αρχιτέκτων Μηχανικός 
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: