ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

10 Κανόνες Συμπεριφοράς στις πίστες των Χιονοδρομικών Κέντρων

10 Κανόνες Συμπεριφοράς στις πίστες των Χιονοδρομικών Κέντρων

1. Σεβασμός στους άλλους
Ένας χιονοδρόμος έχει υποχρέωση να συμπεριφέρεται με τρόπο που να μην κινδυνεύουν ή βλάπτονται άλλοι.

2.Έλεγχος ταχύτητας
Ο χιονοδρόμος πρέπει να κινείται ελεγχόμενα και να τροποποιεί την ταχύτητά του και τον τρόπο που χιονοδρομεί σύμφωνα με τις ικανότητές του, τις επικρατούσες συνθήκες πίστας, χιονιού και καιρού και ανάλογα με την πυκνότητα της κυκλοφορίας.

3.Επιλογή πορείας
Ο χιονοδρόμος που ακολουθεί είναι υποχρεωμένος να επιλέξει την πορεία του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τους χιονοδρόμους που προπορεύονται.

4.Προσπέραση
Ένας χιονοδρόμος έχει τη δυνατότητα να προσπεράσει άλλο χιονοδρόμο από δεξιά ή αριστερά, με την προϋπόθεση ότι αφήνει στο χιονοδρόμο που προσπερνά από δεξιά ή αριστερά αρκετό χώρο για να κάνει οποιαδήποτε ακούσια ή εκούσια κίνηση.

5.Είσοδος, έναρξη και προς τα πάνω κίνηση
Οι χιονοδρόμοι που εισέρχονται σε μια πίστα, ξεκινούν να χιονοδρομούν μετά από στάση ή κινούνται προς τα πάνω, οφείλουν να ελέγχουν την κίνησή τους στην πλαγιά, έτσι ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους ή τους άλλους.

6.Σταμάτημα εντός πίστας
Κάθε χιονοδρόμος πρέπει να αποφεύγει να σταματά σε στενά σημεία της πίστας ή σε σημεία με μειωμένη ορατότητα, εκτός κι αν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο. Μετά από πτώση σε τέτοια σημεία, ο χιονοδρόμος καλό θα ήταν να απομακρύνεται από την πίστα το ταχύτερο δυνατόν.

7.Άνοδος και κάθοδος με τα πόδια
Οι χιονοδρόμοι που ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν με τα πόδια θα πρέπει να βρίσκονται στην άκρη της πίστας.

8.Σεβασμός στις πινακίδες και τις επισημάνσεις
Όλοι οι χιονοδρόμοι θα πρέπει να σέβονται όλες τις πινακίδες και τις επισημάνσεις.

9.Βοήθεια
Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα, κάθε χιονοδρόμος έχει καθήκον να βοηθήσει.

10.Ταυτοποίηση
‘Ολοι οι χιονοδρόμοι μάρτυρες ενός ατυχήματος, είτε ευθύνονται είτε όχι, πρέπει μετά το ατύχημα να ανταλάσσουν ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Πηγή

snowsafety


Δεν υπάρχουν σχόλια: