ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Περιφερειακό Συμβούλιο - 16-12-2019

Περιφερειακό Συμβούλιο για το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία παρουσία εκπροσώπων ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ .

Συμπεράσματα :

1. Το έργο συνεχίζεται κανονικά από τη ΔΕΔΑ ( η οποία όμως ιδιωτικοποιείται) με ορίζοντα υλοποίησης το 2022 ενώ παράλληλα ενισχύεται με τη συμμετοχή της τροφοδοσίας των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας κλπ.


2. Οι χρηματοδοτήσεις από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ υφίστανται, άρα εξακολουθεί να παραμένει μικρότερο το κόστος για τον πολίτη.

3. Διατυπώθηκε μετά από εισήγηση του Γιώργος Δασταμάνης , Πάνος Κεπαπτσόγλου και Θεόδωρος Καρυπίδης η απαίτηση του ΠΣ για άμεση έναρξη των εργασιών σε Γρεβενά, Άργος Ορεστικό, Μανιάκοι και Καστοριά λόγω τεχνικοοικονομικής ωριμότητας και σε δεύτερη φάση των τηλεθερμάνσεων.

4. Η ΔΕΔΑ δέχθηκε να εξετάσει αίτημα μου για τυχόν δυνατότητα λειτουργίας του «εικονικού αγωγού» των Γρεβενών νωρίτερα, από άλλη πηγή τροφοδοσίας πέραν της Ποριάς, για ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.

5. Ερωτηματικό (προσωπικό) η απουσία εκπροσώπου της ΡΑΕ αν και κλήθηκε.

6. Ερωτηματικό επίσης η επανυποβολή από τη ΔΕΔΑ εκ νέου επενδυτικού πλάνου προς τη ΡΑΕ για όλες τις εμπλεκόμενες πόλεις της Δυτ. Μακεδονίας καίτοι υφίσταται εγκεκριμένο για Γρεβενά, Άργος κλπ.

7. Ο ΔΕΣΦΑ εντάσσει στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα τις εξόδους από τον TAP σε Ποριά και Περδίκκα.

Η παρέμβαση μου με ερωτήσεις προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα από το 3.03 έως 3.12 λεπτό της συνεδρίασης αν και αξίζει να το παρακολουθήσετε ολόκληρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: