ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Κοζάνη: Αθώοι δηλώνουν μητέρα και πατριός του αδικοχαμένου Κωστή Πολύζου

Στο Μικτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη εκδικάζεται η έφεση των γονέων του πρόωρου χαμένου Κωστή Πολύζου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Η μητέρα και ο πατριός του άτυχου νέου από την Κοζάνη (σ.σ. Σιάτιστα) πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την από κοινού δολοφονία του Κωστή χωρίς να έχουν ομολογήσει ποτέ την πράξη.

Η στάση των κατηγορουμένων
Η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή δήλωσε: “Είμαι αθώα, δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν έχω κάνει έγκλημα, καμία μάνα δεν μπορεί να σκοτώσει το παιδί της”.

Αθώος δήλωσε και ο πατριός του Κωστή Χρήστος Ντιός, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα.

Ο συνήγορος Αποστόλης Λύτρας αναφέρθηκε σε μια μεγάλη δικαστική πλάνη χωρίς να βρεθεί αίμα στο σπίτι, όταν μάρτυρες είδαν τον Χρήστο Ντι;o στη Μαγούλα στις 17:00 την ίδια μέρα (18 Φεβρουαρίου του 2011) και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό οικονομικό κίνητρο.

“Δεν μπορεί να δικάζει η κάθε δημοσιογράφος”, τόνισε, φωτογραφίζοντας την Αγγελική Νικολούλη, και την εκπομπή της “Φως στο Τούνελ”, η οποία ανέδειξε το θέμα.

Οι τρεις μαρτυρίες
Διευθύντρια τράπεζας από τα Νέα Μουδανιά αναφέρθηκε στη σύμβαση του 2008 για στεγαστικό δάνειο 230.000 ευρώ στο όνομα του Κωστή Πολύζου με εγγυητή τον πατριό του Χρήστο Ντιό. Το δάνειο δεν πληρώθηκε ποτέ όπως είπε, ενώ ανάφερε ότι ο Κωστής είχε καλά εισοδήματα.

Η σπιτονοικοκυρά του Χρήστου Ντιό στη Μαγούλα αναφέρθηκε στο τηλέφωνο που δέχτηκε από την κα Δέσποινα, μάνα του Κωστή την επόμενη μέρα της εξαφάνισής του Κωστή στις 19Φεβουαρίου 2011. Η μητέρα του Κωστή αναζητούσε τον σύζυγό της, του οποίου το κινητό δεν έπιανε στο υπόγειο που έμενε σύμφωνα με τη μαρτυρία της. Τον ειδοποίησε αμέσως την ίδια ώρα έχοντας μάλιστα οπτική επαφή μαζί του. Την προηγούμενη ημέρα τον είχε δει γύρω στις 4 το απόγευμα.

Η αρραβωνιαστικιά του Σπύρου Καλαμπούκα ανέφερε ότι ο Κωστής ήταν καλό παιδί, ήσυχο, κι έκανε παρέα με τον πρώην φίλο της. Σύχναζε συχνά σε internet café, ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος και ποτέ δεν θα πήγαινε κατά τη γνώμη της στο Άγιο όρος. Θεωρεί ύποπτους τους γονείς, γιατί έβλεπε πράγματα μη φυσιολογικά τόνισε, όπως σημάδια από μαύρισμα στην θάλασσα στο μαγιό της μάνας του το ίδιο καλοκαίρι.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε την ημέρα που συνήθως πήγαινε στη δουλειά του ο Χρήστος Ντιός στις 7 κάθε πρωί και το γεγονός ότι στις 19 Φεβρουαρίου 2011 τον είδε η σπιτονοικοκυρά τους στις 8 το πρωί. Ο Αποστόλης Λύτρας , συνήγορος των γονέων, επιμένει ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι εσφαλμένη κι ακόμα και σήμερα οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι.

Το χρονικό
Ο Κωστής Πολύζος 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα. Βρέθηκε οκτώ μήνες μετά νεκρός στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από κυνηγό της περιοχής.

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: